Gå til hovedinnhold

Ostebriks

 

Ostebriks er kjempegodt! Jeg fikk plutselig i hodet at jeg skulle lage det, så da reiste jeg meg umiddelbart fra sofaen og stormet inn på kjøkkenet å satte igang med deigen.
Jeg har hatt både parmesan og revet ost i deigen, og hvit pepper siden det er med på å fremheve ostesmaken.
Jeg hadde også i creme fraiche og luftigere bakst, for at ostebriksene skal bli saftigere og luftigere, det er et must. Jeg bruker alltid creme fraiche eller yoghurt, fordi det gjør baksten mye saftigere, da slipper man tørre og kompakte rundstykker, og ingen vil vel ha det?
Oppskriften gir 16 ostebriks.


Ingredienser

Ostebriks:
370g hvetemel

30g revet parmesan
50g revet ost
1 ss luftigere bakst
1,5 ss tørrgjær
En klype salt
En klype hvit pepper
2 ss creme fraiche
2 ss olivenolje
2 dl lunkent vann

Du trenger også:
Egg til pensling

Revet parmesan til topping

Slik gjør du:

Finn frem en bolle, og ha i 300g av melet, riv så parmesan over bollen og ha i revet ost. Bruk så en stavmikser til å ''pulverisere'' osten.
Ha så i luftigere bakst, tørrgjær, salt og hvit pepper og bland sammen.
Ha så i creme fraiche og olivenolje og rør det lett inn i det tørre. Ha så i lunkent vann og bland sammen deigen, dryss så over resten av melet, og ta over for hånd, elt så deigen til den blir jevn, den skal være ganske så løs og klissete.
Ta så deigen ut av bollen og rengjør den, eller finn en ny en, smør så bollen med smør eller margarin og legg deigen tilbake i bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.
Ved å smøre bollen unngår man at deigen henger fast i bollen, da kan man bare snu bollen og så kommer deigen ut.


Ha litt mel på benken eller på et bakepapir, vend så bollen så deigen faller ut av bollen.
Form så deigen med hendene så den får en rektangulær form.
Del så deigen i 4 strimler, og del hver strimle i 4, det skal se litt ut som puter.
Legg så de ferdig formede ostebriksene på et brett med bakepapir.
Jeg måtte ha to brett, siden jeg kun får plass til tre på rad.
Dekk så briksene med plast, ta en brødpose, og riv den opp, eller bruk kjøkkenhåndkle om du heller foretrekker det.
La briksene etterheve i ca. 15-20 minutter.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.


Pisk så et egg og riv parmesan i en skål.
Pensle briksene med egg og dryss over revet parmesan. Du kan også bruke revet ost istedenfor parmesan, men parmesan gjør toppen sprøere enn vanlig revet ost, og avhengig av hvilken ost vil det også ta lenger tid før osten blir gyllen.
Stek så ostebriksene midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal være gylne på toppen når de er ferdige.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat