Gå til hovedinnhold

Mini pizza

 

Å lage pizza har vist seg å være mer komplisert enn jeg trodde.
Først og fremst finnes det tre forskjellige meltyper for pizza, og man lurer sikkert på hvilket mel som er best.
Det kommer også an på hvordan man liker pizzaen, om man vil ha tynn bunn, tykk bunn, kanter eller ikke kanter, det er bare smak og behag.
Først brukte jeg bare hvetemel fordi jeg tenkte at alt som heter pizzamel er bare oppskrytt. Men det var ikke før jeg prøvde pizzamelet (tipo 0) at jeg faktisk merket forskjell, deigen ble mye lettere å jobbe med, og pizzaen føltes ikke like tung.
Så fikk jeg øye på et annet pizzamel (tipo 00), og tenkte å prøve å lage pizza med det bare for å se, med lite tro på at det var forskjell på disse pizzamel typene.
Men jammen meg var det enda lettere å jobbe med deigen, og melet føltes mye mer finmalt, og det ble ihvertfall ikke like tungt i magen som etter hvetemel.
Så til slutt er min konklusjon at skal man lage pizza så er tipo 0 eller tipo 00 melet det beste! Jeg anbefaler å bruke Dallari sitt og ikke Møllerens eller Regal sitt, fordi Dallari gir mye bedre resultat.
Og skal man lage pizza må man ikke glemme sausen, den beste sausen lages med cherrytomater, sødmetomater eller plommetomater.
Toppingen til pizzaen er helt valgfritt, som oftest blir det bare det man har i kjøleskapet.


Ingredienser

Bunn:
150ml lunkent vann
4 flate ts tørrgjær
280g pizzamel (tipo 0)
1/4 ts bakepulver
En klype salt
1 ss tørket oregano
1 bunt frisk oregano
2 ss olivenolje

Pizzasaus:
250g cherrytomater
1 hvitløksfedd
1 liten bunt frisk oregano
Olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft

Topping:
Revet ost
Grønn chili
Cherrytomater
Sjampinjong
Spisspaprika

Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen.
Hell lunkent vann i et målebeger eller i en kopp. Ha i tørrgjær og rør gjæren ut i vannet til den har løst seg helt opp. Dekk så begeret eller koppen med plastfolie eller et lite asjett og vent 5-10 minutter til det har dannet seg et skumlag på toppen.
Bland så sammen pizzamel, salt, bakepulver og oregano i en bolle. Jeg hadde ikke mer tørket oregano så jeg brukte fersk også, du velger selv hva du vil bruke. Bruker du tørket kan du ha i 2-3 ss, og bruker du fersk er det nok med en stor bunt eller to mindre bunter.
Ha så i olje og gjærblandingen og rør sammen deigen med en gaffel først, og elt så deigen for hånd til den er jevn og slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted.


Lag så sausen.
Skyll tomatene godt og kok opp vann i en kjele.
Skjær av toppen på tomatene og ha de i kokende vann til skallet sprekker, ha så kaldt vann i en skål eller dyp tallerken og legg tomatene i kaldt vann.
Klem så tomatene ut av skallet og ha de rett i en kjele sammen med finhakket hvitløk og olivenolje.
La det putre litt til tomatene begynner å slippe væske og mos tomatene litt. Ha så i oregano og ha på lokk, la sausen putre under lokk på middels varme i 20-30 minutter.
Mos tomatene underveis mens du rører, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Du velger selv om du vil ha sausen som den er eller om du vil kjøre den glatt med stavmikser. Jeg pleier vanligvis å kjøre den glatt med stavmikser, men denne gangen lot jeg den være som den var. Avkjøl så sausen helt før du har den på pizzaen, hell evt. sausen over i en skål så den kjøler seg ned litt raskere.


Sett stekeovnen på 200°C over og under varme.
Del så deigen i 4 emner, og form små ovale pizzabunner.
Jeg brukte kun halvparten av deigen først, og så lagde jeg de andre to etterpå. Hvis du skal lage alle på en gang må du muligens steke de i to omganger.
Strø så semulegryn på et brett med bakepapir og legg pizzabunnene i semulegrynet.
Semulegrynet er et must for å få sprø bunn.
Ha så på sausen, osten og fyllet og stek pizzaene midt i ovnen.
Finhakk litt oregano og finsnitt litt gressløk for å strø over før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat