Gå til hovedinnhold

Kylling boller på grillspyd med mozzarella padron paprika, yoghurt brød med nigella og sesamfrø, tzatziki og salat

 

Idag tidlig da jeg våknet sa det bare pling i hodet mitt, og jeg hadde med en gang en plan for hva jeg skulle lage til middag så da satte jeg i gang rett etter jeg hadde spist frokost.
Først var det yoghurt brødene som stod for tur, inspirert av det Tyrkiske brødet lavas har jeg laget noe lignende med nigella og sesamfrø. Jeg husker at vi alltid fikk det i Tyrkia når vi var på restaurant og ventet på maten med flere forskjellige dipper. Når jeg tenker tilbake på at det er over 10 år siden jeg var i Tyrkia med min mor og min søster så begynner jeg faktisk å føle meg gammel med tanke på at jeg fyller 26 år i år.
Jeg har også en stund prøvd å spise vegetarisk og fisk, men siden jeg hadde noen kyllinglår i fryseren så tenkte jeg å bruke de, men så må jeg innrømme at kylling er godt av og til. Jeg har faktisk savnet kylling, men ikke svinekjøtt og storfekjøtt.
Jeg lagde noen kyllingboller med chili, hvitløk, koriander, bladpersille, spisskummen og litt kajennepepper, som jeg tredde inn på grillspyd og stekte i Air Fryeren.
Jeg hadde også noen padron paprika fylt med mozarella i Air Fryeren sammen med kyllingen, som tilbehør lagde jeg en tzatziki, og en salat med crispsalat, agurk, tomater og granateple.


Ingredienser

Yoghurtbrød inspirert av lavas (Tyrkisk brød):
6g sesamfrø
3g nigellafrø
175g hvetemel
1/3 ts bakepulver
1 klype salt
3 ts tørrgjær
3 ss olivenolje
130g gresk yoghurt

Kylling boller på grillspyd:
2 kyllinglår
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts tupp kajennepepper
Salt og pepper
1 ts dijon sennep

Tzatziki:
4 ss gresk yoghurt
1/3 agurk
2 hvitløksfedd
1-2 bunter dill
Salt og pepper
Sitronsaft

Mozzarella padron paprika:
6 padron paprika
6 biter mozzarella

Salat:
1/2 pakke crispsalat
1/4 agurk
10 romanse tomater
1 granateple
Salt og pepper
Sitronsaft

Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til yoghurt brødene.
Rist sesamfrø og nigellafrø i en varm tørr panne på middels varme eller i ovnen på 150°C varmluft i 6-8 minutter.
Bland så sammen hvetemel, salt, tørrgjær og bakepulver i en bolle, ha så i sesam og nigella frøene og ha i olivenolje og yoghurt, rør først med gaffel eller skje til deigen har samlet seg.
Elt så deigen for hånd til du får en jevn og fin deig som slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og sett til heving på kjøkkenet i ca. 2 timer.


Ben så ut kyllinglårene og fjern brusk og sener, ha kyllingen i en foodprosessor og krydre med salt, pepper, spisskummen, malt koriander og kayennepepper.
Finhakk så hvitløk, chili, koriander og bladpersille og ha i foodprosessoren, tilsett så dijon sennep og kjør til du får en fin farse.
Ha så farsen over i en skål, dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet så smakene får satt seg.


Lag så tzatziki.
Ha gresk yoghurt i en skål og riv agurken på rivjernet, ha så salt på agurken og legg den i papir så den slipper litt væske.
Finhakk så hvitløk, og finsnitt dill.
Bland så alt sammen, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


Skjær så toppen av padron paprikaene og fjern steinene.
Skjær så mozarella i skiver og deretter i fire, ha mozarella i padron paprikaen og ha over toppen som et lokk. Sett padron paprikaene i en liten porsjon form så de står.
Sett i kjøleskapet så lenge mens du forbereder resten.


Lag så salaten.
Skjær crisp salat i strimler, agurk og tomater i terninger, og ha over granateple kjerner.
Bland alt sammen i en skål og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett så salaten i kjøleskapet så lenge.


Sett stekeovnen på 200°C over og under varme.
Ta så ut deigen og kjevle den ut ca. 1/2 cm tykkelse, og etterhev deigen i ca. 5 minutter.
Stek så brødet midt i ovnen i 10-15 minutter, det skal blåse seg opp, men mitt gjorde ikke det fordi jeg glemte det bort og etterhevet det for lenge.


Form så farsen til boller og tre kyllingbollene inn på grillspyd.
Legg så kyllingspydene på tvers en form eller lignende så de ikke tar nedi bunnen og blir flate.
Stek så kyllingbollene i Air Fryeren på 200°C sammen med padron paprikaen i 10 minutter.
Har du ikke en Air Fryer, fortvil ikke, du kan også steke bollene og paprikaen i ovnen på 200°C varmluft i 10-15 minutter.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat