Etter at jeg bakte rundstykker i forrige uke ville jeg lage det igjen så vi kunne spise noe annet enn knekkebrød kvelds igår.
Så da satte jeg igang med deigen, denne gangen ble det havre og yoghurt rundstykker med revet parmesan på toppen.
Jeg liker egentlig ikke å bruke havremel eller havre generelt sett i bakst fordi jeg synes at baksten blir altfor tørr og kompakt, men denne gangen hadde jeg luftigere bakst i deigen, og det hjalp litt på. Yoghurten er også med på at rundstykkene blir saftigere.
Jeg hadde også speltmel og hvetemel i deigen. Jeg synes ikke at hvetemel er usunt som mange mener og tror. Min konklusjon er at man bare får oppblåst mage, men at man legger ikke på seg som mange frykter, og at man ikke trenger å være «redd» for hvetemel, med mindre man er gluten intolerante selvfølgelig.
Ingredienser
Deig:
150g havregryn/havremel
150g siktet speltmel
200g hvetemel
1,5 ss luftigere bakst
2 ss tørrgjær
En klype salt
250g gresk yoghurt
3 ss olivenolje
1 dl lunkent vann
Du trenger også:
1 egg til pensling
Revet parmesan til topping
Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Ha så i yoghurt og olivenolje og rør om så det blir delvis klumpete.
Ha så i lunkent vann og rør sammen deigen med en gaffel eller skje først, og ta deretter over for hånd. Elt så deigen til den er jevn.
Ta så ut deigen og smør bollen med smør eller margarin, og legg deigen tilbake i bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted.
Ha så litt mel på benken eller på et bakepapir (mindre søl), og vend bollen så deigen faller rett ut.
Del så deigen i 8 emner og form 8 rundstykker, legg så rundstykkene på et brett med bakepapir og la de etterheve til dobbel størrelse.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så rundstykkene med egg og dryss over revet parmesan.
Stek så rundstykkene midt i ovnen i 15-18 minutter, de skal være gylne på toppen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar