Gå til hovedinnhold

Grønne quesadillas med quinoa tacofyll og chunky grønn guacamole

 

Quesadillas er i utgangspunktet to tortillalefser med fyll i midten. Det er et utmerket alternativ hvis man har rester fra fredags tacoen, men man kan også lage quesadillas utenom det.
Akkurat som jeg har gjort her, jeg ville lage noen fargede tortillalefser, så jeg tok noe frossen spinat fra fryseren og brukte det.
Som tidligere nevnt er jeg ikke noe særlig glad i spinat, og bruker det mest pga. fargen sin skyld.
Siden jeg ikke spiser kjøttdeig har jeg byttet den ut med quinoa som har kokt i vann med tomat, rødløk, hvitløk, jalapeno, rød chili og koriander, og min egen taco spice mix som består av spisskummen, chilipulver (meksikansk), malt koriander, røkt paprikapulver og tørket oregano.
For å matche de grønne tortillalefsene lagde jeg også en grønn chunky guacamole, en ganske så grov guacamole med hvitløk, grønn chili og padronpaprika.


Ingredienser

Grønne tortillalefser:
3 terninger frossen spinat (tines på forhånd)
120ml vann
280g hvetemel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
2 ss rapsolje

Quinoa tacofyll:
4 romansetomater
1 rødløk
1 hvitløksfedd
1 jalapeno
1/2 rød chili
1-2 bunter frisk koriander
1 ts chillipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
2 ts paprikapulver røkt
2 ts tørket oregano
Salt og pepper
2 dl vann
1 dl quinoa
Limesaft

Du trenger også:
Revet ost

Grønn chunky guacamole:
1/2 grønn chili
3 padronpaprika
1 hvitløksfedd
1 avokado
Limesaft
Salt og pepper

Slik gjør du:

Begynn med å lage tortillalefsene.
Tin spinaten, enten i romtemperatur eller i Air Fryer på 90°C i ca 8-10 minutter.
Ha så vann og spinat i en blender og kjør helt til du har en form for spinat juice.
Bland så sammen det tørre i en bolle, og ha i olje og spinat juicen.
Bland så sammen deigen med gaffel eller skje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Elt deigen til den er jevn, den skal være litt klissete.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.


Mens du venter kan du ha tomatene i kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål.


Lag så tortillalefsene.
Klipp så ut 2 store biter bakepapir, og 9 små.
Ha litt mel på den ene store biten med bakepapir og ta deigen ut av bollen.
Del så deigen i 8 emner og kjevle ut mellom to bakepapir, løft opp og vend lefsene for å få de så runde som mulig mens du kjevler de ut. Kjevle ut lefsene så tynne som du bare klarer og legg de oppå hverandre med bakepapir imellom.
Stek så tortillalefsene i en tørr panne på middels varme, for å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de, klask de ned i pannen med bakepapir på ene siden, og fjern bakepapiret etterhvert som det løsner. Legg de ferdig stekte lefsene oppå hverandre og pakk godt inn i aluminiumsfolie, det er viktig at det er helt tett.


Finhakk chili, jalapeno, hvitløk og koriander.
Finhakk så rødløken, og skyll quinoa godt i varmt vann.
Ha olje i en gryte og fres løken på middels varme til den blir blank, ha så i hvitløken og la det frese litt.
Klem så tomatene ut av skallet i gryten og mos tomatene, rør om.
Ha så i jalapeno, chili og koriander og la det frese litt.
Trekk så gryten til side, ha i krydderet og vannet, og skvis i noen dråper limesaft. Ha så i quinoa og sett gryten tilbake på platen med lokk på. La det koke i ca. 15 minutter under lokket til all væsken er borte.


Sett stekeovnen på 200°C varmluft
Legg så tortillalefsene på et stekebrett med bakepapir.
Ha ost på, så fyll, og ost igjen, så legger du en lefse over.
Stek så midt i ovnen i ca. 12 minutter, snu når halve tiden har gått.


Mens quesadilla’ene er i ovnen kan du lage guacamole.
Finhakk hvitløk, grønn chili og padronpaprika og mos avokadoen med gaffel, ha rikelig med lime på avokadoen, ha så i hvitløk, grønn chili og padronpaprika, rør det inn og smak til med salt, pepper og evt. mer lime.

Denne retten er egnet for veganere, jeg har ikke brukt vegansk ost her, men osten kan fint byttes ut med vegansk ost.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat