Gå til hovedinnhold

Grønn tagliatelle med kremet persillerot saus

 

Idag hadde jeg rett og slett lyst til å lage pasta. Jeg brukte spinat i pastadeigen for å få grønn pasta. Jeg er faktisk ikke noe så særlig glad i spinat så jeg bruker frossen spinat, jeg bruker den bare for fargen sin skyld, ikke for smaken.
Til pastaen lagde jeg en kremet persillerot saus, og så hev jeg litt squash og sjampinjong i Air Fryeren som garnityr.


Ingredienser

Pastadeig:
3 terninger frossen spinat
1 egg
150g pizzamel (tipo 0)
En klype salt
2 ss olivenolje

Persillerotsaus:
1/2 persillerot
1 liten sjalottløk
2 små hvitløksfedd
2 dl geitemelk
2 toppede ts creme fraiche
Salt og pepper
2 bunter bladpersille

Garnityr:
1/2 squash
3-4 middels store sjampinjonger
1 ts tørket oregano
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
Salt og pepper
Sitronsaft

Slik gjør du:

Begynn med å lage pasta deigen.
Tin spinaten i romtemperatur eller i Air Fryeren.
Ha egg og spinat i en blender eller foodprosessor og kjør helt glatt.
Bland så sammen mel og salt i en dyp tallerken, og lag en grop i midten.
Ha så olivenolje i gropen og hell over egg og spinat blandingen.
Rør først deigen sammen med en gaffel eller skje, og elt så deigen for hånd etterhvert som den begynner å samle seg. Kna så deigen veldig godt til den er jevn og smidig.
Pakk så deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en halv time.


Lag så sausen.
Finhakk løk og hvitløk og riv persilleroten på et rivjern.
Ha litt olivenolje i en kjele på middels varme og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløken, la det frese litt og ha i persilleroten, la det surre litt til i pannen før du har i geitemelken. Ha så i salt og pepper, rør om og la sausen putre.
Tilsett så creme fraiche mot slutten, og smak til med salt og pepper.
Kjør så sausen glatt med stavmikser og hell den tilbake i kjelen, finhakk så bladpersille og ha i sausen.
La så sausen stå på platen på svak varme (1), og rør om av og til.


Forbered så garnityret.
Skjær squash i terninger og skjær sjampinjongen, ha så alt i en bolle, og krydre med salt og pepper, tørket oregano, dill og persille, skvis over litt sitronsaft og bland godt.


Kjevle så ut pastadeigen og begynn å koke pasta vannet.
Ha en del mel på deigen når du kjevler den ut, og vend den. Ha så mel på begge sider av deigen når den er ferdig utkjevlet.
Brett så deigen, og skjær pastaen i strimler.
Har du en pastamaskin så lar du selvfølgelig den gjøre jobben.


Ha så grønnsakene i Air Fryeren og stek de på 200°C i 10-12 minutter.
Hiv pastaen i vannet (hvis det fosskoker), og kok pastaen i 8-9 minutter, og sil pastaen, ha så pastaen tilbake i kjelen og hell over persilerot sausen, bland sammen.
Dryss så over garnityret før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat