Idag hadde jeg rett og slett lyst til å lage pasta. Jeg brukte spinat i pastadeigen for å få grønn pasta. Jeg er faktisk ikke noe så særlig glad i spinat så jeg bruker frossen spinat, jeg bruker den bare for fargen sin skyld, ikke for smaken.
Til pastaen lagde jeg en kremet persillerot saus, og så hev jeg litt squash og sjampinjong i Air Fryeren som garnityr.
Ingredienser
Pastadeig:
3 terninger frossen spinat
1 egg
150g pizzamel (tipo 0)
En klype salt
2 ss olivenolje
Persillerotsaus:
1/2 persillerot
1 liten sjalottløk
2 små hvitløksfedd
2 dl geitemelk
2 toppede ts creme fraiche
Salt og pepper
2 bunter bladpersille
Garnityr:
1/2 squash
3-4 middels store sjampinjonger
1 ts tørket oregano
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
Salt og pepper
Sitronsaft
Slik gjør du:
Begynn med å lage pasta deigen.
Tin spinaten i romtemperatur eller i Air Fryeren.
Ha egg og spinat i en blender eller foodprosessor og kjør helt glatt.
Bland så sammen mel og salt i en dyp tallerken, og lag en grop i midten.
Ha så olivenolje i gropen og hell over egg og spinat blandingen.
Rør først deigen sammen med en gaffel eller skje, og elt så deigen for hånd etterhvert som den begynner å samle seg. Kna så deigen veldig godt til den er jevn og smidig.
Pakk så deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en halv time.
Lag så sausen.
Finhakk løk og hvitløk og riv persilleroten på et rivjern.
Ha litt olivenolje i en kjele på middels varme og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløken, la det frese litt og ha i persilleroten, la det surre litt til i pannen før du har i geitemelken. Ha så i salt og pepper, rør om og la sausen putre.
Tilsett så creme fraiche mot slutten, og smak til med salt og pepper.
Kjør så sausen glatt med stavmikser og hell den tilbake i kjelen, finhakk så bladpersille og ha i sausen.
La så sausen stå på platen på svak varme (1), og rør om av og til.
Forbered så garnityret.
Skjær squash i terninger og skjær sjampinjongen, ha så alt i en bolle, og krydre med salt og pepper, tørket oregano, dill og persille, skvis over litt sitronsaft og bland godt.
Kjevle så ut pastadeigen og begynn å koke pasta vannet.
Ha en del mel på deigen når du kjevler den ut, og vend den. Ha så mel på begge sider av deigen når den er ferdig utkjevlet.
Brett så deigen, og skjær pastaen i strimler.
Har du en pastamaskin så lar du selvfølgelig den gjøre jobben.
Ha så grønnsakene i Air Fryeren og stek de på 200°C i 10-12 minutter.
Hiv pastaen i vannet (hvis det fosskoker), og kok pastaen i 8-9 minutter, og sil pastaen, ha så pastaen tilbake i kjelen og hell over persilerot sausen, bland sammen.
Dryss så over garnityret før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar