Gå til hovedinnhold

Grillpannestekt ørret og squash med quinoa, guacamole og tomat og mozzarella salat

 

Idag var det på tide å spise fisk igjen, så da ble det ørret. Ørret eller regnbueørret som det egentlig er, er faktisk den eneste fisken jeg spiser nå for tiden som jeg får kjøpt på butikken der jeg bor, jeg synes at laksen har tapt seg i det siste, den smaker jo egg. Fisk skal over hodet ikke smake egg, og da ønsker ikke jeg ihvertfall å spise den, det er synd at opptrettslaksen også har blitt helt ødelagt pga all den antibiotikaen.
Men tilbake til middagen idag.
Jeg valgte å steke ørreten og squash skivene i grillpannen siden sommeren endelig har kommet til vestlandet også.
Jeg har ikke grill, og må derfor nøye meg med grillpannen.
Jeg lagde også en tomat og mozzarella salat med rød og grønn chili, en guacamole og så kokte jeg litt quinoa.
Alt i alt en veldig god, sommerlig og enkel rett.


Ingredienser

Tomat og mozzarella salat:
6 sødme tomater
250g mozzarella
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 ss olivenolje extra virgin
Limesaft
Salt og pepper

Guacamole:
1 avokado
1 jalapeno
1 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1-2 bunter frisk koriander
Limesaft
Salt og pepper

Du trenger også:
0,5 dl quinoa
6 squash skiver
2 ørretfileter uten skinn og bein
Gressløk
Korianderblader

Slik gjør du:

Begynn med å lage salaten.
Skjær tomater og mozzarella i terninger og finhakk chilien.
Ha så alt i en skål, ha i litt ekstra virgin olivenolje og lime, og smak til med salt og pepper.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Jeg glemte dessverre å ta bilde av salaten i farten, så derfor har jeg heller tatt et nærbilde av maten etter at den hadde blitt anrettet på tallerkenen.


Lag så guacamole.
Finhakk jalapeno, rød chili, hvitløk og koriander og ha i en skål eller mikse kopp for stavmikser sammen med avokadoen, ha i rikelig med lime.
Kjør så glatt, og smak til med salt og pepper og evt. mer lime. Ha så guacamole’en over i en skål, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Skyll så quinoa i varmt vann.
Kok så opp 1 dl vann i en kjele på svak varme, og ha quinoaen i kokende vann, ha på lokket og la det koke på svak varme i 10-15 minutter.
Sett så grillpannen på platen, og skru platen på høy varme, ikke ta olje i pannen.
Skjær så squash i skiver og legg i grillpannen, la de steke til de har fått grillmønster på begge sider og de er møre.
Stek så ørret filetene i en tørr panne på litt svakere varme, jeg skrudde ned varmen fra 8 til 7.
Stek så ørret fileten til den har fått grillmønster på begge sider og er gjennomstekt.
Finhakk litt gressløk og legg noen korianderblader rundt om kring til servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat