Idag ville jeg ha noe raskt, enkelt, sommerlig og noe som var raskt å fordøye etter at jeg hadde vært på treningssenteret.
Så da satte jeg i gang med pastadeigen rett etter frokost, og begynte å forberede salaten i det små.
I farfalle pasta salaten hadde jeg hjertesalat, sødmetomater, mais, padron paprika og mozarella.
Så hadde jeg litt salt og pepper, og tørket dill og persille på ørreten, som jeg stekte i grillpannen.
Ingredienser
Pastadeig:
110g pizzamel (tipo 0)
En klype salt
2 ss olivenolje
1 egg
Pasta salat:
1 hjertesalat
3 sødme tomater (bruk gjerne flere hvis du har)
1/2 boks mais
2 padronpaprika
250g fersk mozzarella
1 ss Extra virgin olivenolje
Salt og pepper
Du trenger også:
2 ørret fileter uten skinn og bein
Tørket dill og persille
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage pastadeigen.
Bland sammen mel og salt i en dyp tallerken, og lag en grop i midten, ha så olivenolje og egg i gropen og rør med gaffel til det samler seg, ta så over for hånd etterhvert og kna deigen til den er jevn. Pastadeigen trenger kjærlighet og må derfor knas lenge.
Pakk så pastadeigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime.
Forbered så salaten.
Skyll hjertesalaten godt, tørk av den litt, og skjær i strimler.
Skjær så tomatene i terninger og padron paprika i ringer.
Skyll så maisen og ha i salaten.
Skjær så mozzarella i terninger og ha i salaten
Ha så i salt, pepper og extra virgin olivenolje og bland sammen.
Form så pastaen.
Ha mel på benken eller på et bakepapir og kjevle ut deigen så tynn som du klarer, bruk et raviolibrett til å forme rektangler eller bruk en pizza skjærer om du ikke har et raviolibrett som meg.
Brett så inn i midten og ut andre veien for å forme pastasløyfene eller farfalle som det opprinnelig heter.
Kok så pastavannet, ha i litt salt. Kok så pastaen i 8 minutter, og avkjøl noe før du har den i salaten.
Forvarm så grillpannen, sett platen på middels høy varme (7 på min komfyr som er fra 1-9), ikke ha noe olje i pannen.
Ha så salt, pepper og tørket persille og dill på ørreten.
Stek så ørreten i en varm tørr grillpanne til den har fått grill mønster på hver side.
Kommentarer
Legg inn en kommentar