Jeg skulle egentlig lage denne kaken forrige helg, men kom ikke så langt. Jeg kunne ha ventet til helgen igjen, men det klarte jeg bare ikke siden det var så lenge siden jeg lagde kake sist. Jeg må lage kake ihvertfall en gang i uken, selv om jeg lett kunne ha laget det oftere, hver dag til og med, men det går jo ikke, så jeg tror jeg holder meg til en gang i uken.
Så igår kveld kunne jeg ikke vente, og hadde ikke bedre å gjøre så da gikk jeg inn på kjøkkenet å satte i gang.
Brownien er laget med mørk sjokolade, og har biter av mørk, lys og hvit sjokolade i seg.
Så lagde jeg en hvit sjokolade mascarponekrem av det jeg hadde i kjøleskapet for å ha en krem på kaken, og til slutt en sjokoladebit på hvert stykke.
Større kaloribombe får man ikke, men det er jo så godt!
Ingredienser
Brownies:
150g Freia 70% kokesjokolade
90g smør
3 egg
1,5 dl brunt sukker (ca. 120g)
3 ss hvetemel
1 ts natron
8 biter mørk sjokolade
8 biter lys sjokolade
8 biter hvit sjokolade
Hvit sjokolade mascarponekrem:
16 biter hvit sjokolade
2 ts creme fraiche
1/2 boks mascarponekrem (ca. 125g)
Pynt:
Lys sjokolade
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180°C over og undervarme.
Begynn med å smelte sjokoladen enten i en kjele på svak varme eller over vannbad.
Skjær så smøret i terninger og rør inn i sjokoladen vekselvis i 3-4 omganger, avkjøl noe.
Pisk så egg og brunt sukker til lett og luftig eggedosis, og ha i sjokoladen, bland sjokoladen godt inn.
Sikt så inn mel og natron, og vend inn med slikkepott.
Grovhakk så mørk, lys og hvit sjokolade og vend inn i deigen.
Ha så røren over i en ildfast form eller en mindre langpanne form hvis du har en.
Stek så kaken midt i ovnen i 20-25 minutter.
Avkjøl kaken helt før du skjærer i den og har på kremen.



Lag så kremen.
Smelt hvit sjokolade over vannbad og trekk bollen til side, rør så inn creme fraice, og deretter mascarponekremen, her må du bruke en ballongvisp ellers vil det bli klumpete.
Visp kremen til den er klumpfri og glatt.
Ha så kremen over i sprøytepose eller bare ha den i bollen. Avkjøl så kremen noe til den har stivnet, ca. 1-2 timer i kjøleskapet.

Ta så et brett over formen og vend brownien, dra av papiret på undersiden, og vend brownien igjen så toppen kommer øverst.
Ovnen min liker å svi ting på toppen så jeg måtte skrape det svidde av den.
Skjær så brownien i stykker, hvis du ønsker det før du har på kremen. Du kan også la være å skjære og ha krem på hele, det er helt opp til deg.
Stikk så sjokoladebiter i kremen.


Kommentarer
Legg inn en kommentar