Inspirert av gule bomber har jeg laget disse sjokolade og pistasjbombene. Jeg kom faktisk til å tenke på det etter at jeg hadde spist pynten som jeg lagde til gulkaken jeg lagde til påske. Da brukte jeg hjerte utstikkere for å lage noen hjerter av bunnen med krem i midten, noe lignende som gule bomber. Denne gangen lagde jeg en en vanlig marengsbunn med pistasjnøtter som jeg hadde i langpanne, så stakk jeg ut små «kjeks» med en rund utstikker.
Fyllet er en sjokolademousse med sjokoladebiter, og så er det gjemt en pistasjnøtt i midten.
Til slutt har jeg dyppet toppen i en hvit sjokolade ganache og drysset over pistasjnøtter.
Jeg fikk også en bonus dessert av det som var til overs, en sjokolademousse med sjokoladebiter, marengsbunn smuler, hvit sjokolade ganache og pistasjnøtter.
Ingredienser
Pistasj marengs bunn:
120g usaltede pistasjnøtter
1/2 ts salt
2 ss melis (til pistasjnøttene)
4 eggehviter
3 ss melis ( til marengsen)
3 ss sukker
Sjokolademousse:
2 gelatinplater
50ml kremfløte (varmes opp)
75g Freia 70% kokesjokolade
150 ml kremfløte (stivpiskes)
4 sjokoladebiter
Hvit sjokolade ganache:
50ml kremfløte
60g hvit sjokolade
Du trenger også:
Pistasjnøtter til topping
En bitte liten klype salt
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 160°C over og undervarme.
Begynn med å lage marengsbunnen.
Ha pistasjnøtter og salt i en foodprosessor og mal nøttene, når det begynner å samle seg langs kantene, tar du en skje og dytter det ned, ha så i 2 ss melis og kjør videre til det har blandet seg helt.
Pisk så eggehvitene stive og ha i sukker og melis underveis.
Pisk videre til du får en fast og fin marengs, bruk gjerne en håndmikser.
Vend så de malte pistasjnøttene forsiktig inn i marengsen vekselvis i 4-5 omganger.
Finn frem en langpanne og ha på bakepapir.
Fordel så marengsen jevnt utover og stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
Avkjøles til den er helt kald. Ha så et bakepapir over og vend bunnen forsiktig, dra så forsiktig av bakepapiret, og trykk ut små kjeks med en rund utstikker eller en kopp.
Resten kan du enten spise, eller ha i foodprosessoren, for å lage smuler som kan drysses på toppen, eller i en dessert.
Lag så sjokolademousse.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, og klem ut væsken.
Varm så opp fløten på middels varme til den når kokepunktet og sett kjelen til side. Rør så inn gelatinen til den er helt oppløst og ha i sjokoladen, dekk så all sjokoladen med fløte ved å vende litt med kjelen, og vent noen minutter før du rører.
Rør det jevnt, og avkjøl noe, rør ofte så det ikke stivner.
Pisk så kremfløten stiv og ha sjokoladen i en bolle, vend så inn kremen i sjokoladen vekselvis i 3-4 omganger.
Grovhakk så sjokoladen, og vend inn i sjokolademoussen.
Finn så frem et brett og dekk det med plastfolie.
Ha så pistasj marengs kjeksene på brettet med bunnsiden opp og ha på 1 ts sjokolade mousse, legg så en pistasjnøtt i midten og dekk den med 1 ts til med sjokolademousse, legg så den andre kjeksen over med bunnsiden ned, når alle er ferdige setter du de i fryseren i 30 minutter.
Resten av sjokolade moussen kan du ha i et glass eller i en skål med litt marengsbunn smuler i bunnen og drysse over noen knuste pistasjøtter. Dekk så med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Lag så den hvite sjokolade ganachen.
Varm opp fløten på middels varme til den når kokepunktet, og trekk kjelen til side.
Knekk så den hvite sjokoladen i biter og ha i fløten, løft og beveg så litt med kjelen for å dekke all den hvite sjokoladen med fløte og vent noen minutter før du rører. Rør så sammen til du har en glatt ganache. Avkjøl noe og ha i en skål.
Knus så noen pistasjnøtter lett i en morter, dryss over en bitte liten klype salt og bland saltet med nøttene.
Ta så sjokolade og pistasj bombene ut av fryseren.
Løft de opp og dypp den ene siden i den hvite sjokolade ganachen, dryss så over marengsbunn smuler og knuste pistasjnøtter.
Sett så tilbake i fryseren i en halv time til eller i kjøleskapet i 1-2 timer.
Hvis du har mer igjen av den hvite sjokolade ganachen kan du helle den over sjokolademoussen og drysse over flere pistasjnøtter, dekke til med plastfolie og sette tilbake i kjøleskapet for et par timer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar