Gå til hovedinnhold

Sjokolade muldvarpkake med jordbær og hvit sjokolade mascarponekrem med sjokoladebiter

 

Sjokolade muldvarp kake med jordbær, og en hvit sjokolade mascarponekrem med sjokoladebiter ble denne helgens kake.
Jeg skulle i utgangspunktet lage en vanlig muldvarpkake, men så fant jeg ut at jeg skulle dele bunnen i to etter at jeg hadde skjært av toppen, så da ble det krem og jordbær i midten og resten av kremen er som vanlig formet som en haug på toppen, med kake smuler drysset over og noen jordbær.


Ingredienser

Sjokoladekake:
100g 70% kokesjokolade
75g smør
3 egg
3 ss brunt sukker
2 ss creme fraiche
1 ts natron
140g hvetemel

Hvit sjokolade mascarponekrem med sjokoladebiter:
100g hvit sjokolade
375g mascarponekrem
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50g 70% kokesjokolade

Du trenger også:
200g jordbær

Slik gjør du:

Begynn med å lage bunnen.
Sett stekeovnen på 200°C over og under varme.
Smelt sjokoladen på svak varme, og rør inn smøret, avkjøl noe.
Bland så sammen creme fraiche og natron i en skål, og ha melet i en annen skål.
Pisk så egg og brunt sukker til lett og luftig eggedosis.
Ha så i creme fraiche med natron, og rør det inn.
Ha så i sjokoladen og rør den inn.
Sikt så inn melet og vend inn med slikkepott.
Ha så kakerøren i en smurt for med bakepapir i bunnen og rundt langs kantene.
Stek så kaken midt i ovnen i 15-20 minutter, og avkjøl kaken helt før du skjærer i den og har på kremen.



Lag så hvit sjokolade mascarponekrem med sjokoladebiter.
Begynn med å smelte den hvite sjokoladen over vannbad, ta så bollen av vannbadet, og vend inn mascarponekremen, bruk så en visp til å vispe kremen lett.
Ha så vaniljesukker og kremfløte i en annen bolle og pisk kremfløten stiv.
Vend så kremen forsiktig inn i mascarponekremen i 3 omganger.
Grovhakk så sjokoladen og vend inn i kremen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet så lenge.


Skjær så av toppen av kaken, og del bunnen i to.
Lag så dynk til kaken, jeg blandet bare sammen oboy, kremfløte og vann som jeg rørte sammen i en kopp.
Du kan også lage sukkerlake hvis du heller ønsker det ved å koke opp 2 dl vann og 2-3 ss sukker til sukkeret har løst seg helt opp, og smak til med sitronsaft.
Skjær så jordbær i to.
Riv så en brødpose og ha den i kakeformen.
Legg så bunnen av kaken i formen og dynk bunnen med halvparten av dynken. Ha så på et tynt lag med krem, og sett jordbærene opp langs kantene, ha så mer krem i midten og fordel den godt utover.
Legg så den øverste delen av bunnen på med toppen ned, og dynk den med resten av sukkerlaken.
Ha så over et tynt lag med krem og sett kaken i fryseren i 30 minutter eller i kjøleskapet i 2 timer. Det skal være litt krem til overs.
Ha så toppen av kaken som du skjærte av i en foodprosessor og smuldre opp toppen.
Fjern så plastposen fra kaken og løft den opp.
Ha så jordbær på toppen og dytt de litt ned i kremen, dekk så jordbærene med resten av kremen, og strø over kakesmulene, pynt med jordbær og sett kaken i kjøleskapet, helst natten over.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat