Gå til hovedinnhold

Sjampinjong og parmesan ravioli med spinat og parmesan saus

 

Nå var det en stund siden sist jeg lagde ravioli, så da var valget enkelt.
Ravioliene er fylt med sjampinjong, sjalottløk og hvitløk som er bakt i ovnen, most med stavmikser og så har jeg blandet inn basilikum og revet parmesan.
Sausen er en spinat og parmesan med sjalottløk og hvitløk, parmesan er rørt inn mot slutten etter at jeg kjørte sausen glatt med stavmikser. Jeg så at jeg hadde spinat i fryseren, og tenkte at jeg måtte bruke den til noe, så da hadde jeg den i sausen, mest for fargen sin skyld siden jeg ikke er så glad i det, og kan kun spise det om det er dynket i ost.
Jeg stekte også noen sjampinjonger i olivenolje og hadde på litt salt, pepper og sitronsaft mot slutten for å ha noe garnityr.


Ingredienser

Pastadeig:
275g pizza mel
En klype salt
1 egg
3 eggeplommer
2 ss olivenolje

Sjampinjong og parmesan fyll:
5 sjampinjonger
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
Olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
30g parmesan
4-5 bunter basilikum

Spinat og parmesan fløtesaus:
1-2 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
4 kuler frossen spinat
2 dl kremfløte
Salt og pepper
20g revet parmesan
Sitronsaft

Tilbehør:
2 sjampinjonger
– 1 ss olivenolje
– Salt og pepper
– Sitronsaft
10g revet parmesan

Slik gjør du:

Begynn med å lage pasta deigen.
Skill 3 egg, du skal kun bruke eggeplommene, eggehvitene kan brukes til blant annet å pensle pasta deigen med så ravioliene henger sammen, som en slags lim.
Bland sammen mel og salt i en dyp tallerken eller i en skål.
Lag så en grop i midten, og ha i egget, eggeplommene og olivenolje.
Rør så sammen eggene og olivenolje og rør sammen deigen, melet vil falle gradvis i midten først, men etterhvert må du blande den sammen selv med hendene, og kna den veldig godt, jeg pleier alltid å flytte den over på en tallerken fordi jeg synes det er bedre å kna den.
Pakk så pasta deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time.


Lag så fyllet.
Sett stekeovnen på 180°C over og under varme.
Finn frem en ildfast form, ha i aluminiumsfolie, og legg i hele sjampinjong, hvitløk og sjalottløk.
Hell litt olivenolje over så grønnsakene blir delvis dekket, de skal ikke bade i olje, du kan evt. bruke en teskje og bare helle over med den.
Ha så over salt og pepper og skvis ut sitronsaft på alle grønnsakene.
Sett så formen midt i ovnen og bak sjampinjongene, sjalottløken og hvitløken i 15-20 minutter.
Avkjøl noe og kjør i foodprosessoren eller med stavmikser til det blir en slags grov pure.
Finhakk så basilikum og riv parmesan, og bland sammen med sjampinjong fyllet, og bland godt sammen, smak så til med salt, pepper og litt sitronsaft.


Finn så frem deigen.
Ha mel på et bakepapir, et brett eller rett på kjøkkenbenken, dryss over godt med mel og vend deigen i melet, og trykk den litt ned før du begynner å kjevle. Har du pastamaskin, så slipper du selvfølgelig å stå og kjevle deigen.
Kjevle så ut deigen så tynn at du nesten kan se igjennom den.
Legg så den ene halvdelen av deigen på et raviolibrett, lag små groper med fingeren for fyllet og ha i fyllet, ca. 1/2 ts pr. grop, pensle så pastadeigen mellom fyllet med eggehvite, og brett over den andre halvdelen, bruk så en kjevle til å kjevle over, og løsne ravioliene fra brettet.
Har du ikke et raviolibrett som meg kan du bare fylle den ene halvdelen med litt større mellomrom mellom fyllet, og evt. ha på mer fyll, pensle og brette over på samme måte, og klemme ned rundt fyllet. Bruk så en pizzaskjærer eller kniv til å skjære ut ravioliene, ønsker du å lage mønster langs kantene kan du enkelt gjøre det med en gaffel.
La så de ferdige ravioliene ligge å tørke litt på kjøkkenbenken før du koker de.
Har du mer pastadeig til overs av det du har skjært bort kan du enkelt lage f.eks en form for pastasløyfer (farfalle), pasta skjell eller en form for pasta skruer, her er det egentlig bare å bruke fantasien for å bruke opp restene. Har du mer fyll til overs, kan du enten blande det i spinat og parmesan sausen og ha i før du kjører den glatt med stavmikser, eller blande det med creme fraiche og hive det i pannen med 50-75ml fløte, røre sammen, og koke opp på svak varme, og smake til med salt og pepper, så har du en saus til pasta restene.


Lag så sausen.
Spinaten må tas ut av fryseren og tines 1-2 timer i forveien.
Finhakk så løk og hvitløk.
Ha så olje i en panne på middels sterk varme (7 på min komfyr, som har 1-9), og fres løken til den er blank, ha så i hvitløken, og la den frese litt til den intense duften av rå hvitløk forsvinner. Ha så i spinaten og rør godt til alt har blandet seg godt sammen. Skru så ned varmen til middels (5 på min komfyr).
Ha så i kremfløte, salt og pepper, rør godt, og la det putre til det begynner å tykne, trekk så pannen av platen og hell sausen i en skål, og kjør glatt med stavmikser, la den ligge i skålen til rett før pastaen er ferdig kokt.


Kok så opp pasta vannet og tilsett en klype salt, vent til det fosskoker før du har i ravioliene.
Pastaen skal koke i 10-12 minutter. Ha så ravioliene over i et dørslag.
Mens pastaen koker kan du skjære to sjampinjonger i skiver og steke de i olivenolje, og ha litt salt og pepper, og litt sitronsaft i mot slutten. Ha så sjampinjongene over i en skål.
Ha så sausen tilbake i en panne på svak varme, ha i parmesan gradvis og rør den inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Ha så ravioliene i sausen, og rør om.
Server med stekte sjampinjonger, og litt revet parmesan.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat