Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt fylt butternut squash

 

Butternut squash er noe jeg ser veldig sjelden når jeg er ute å handler, det er nok mest sannsynlig fordi det er en sesongvare.
Jeg har lenge villet prøve det, så når jeg så butternut squash i butikken så måtte jeg bare kjøpe en.
Jeg valgte å hule den ut, for så å bruke innmaten i fyllet sammen med litt chili, hvitløk, sjalottløk, gressløk, persille og koriander.
Så lagde jeg en rask creme fraiche urtedressing med hvitløk, persille og rosmarin som jeg smakte til med sitronsaft, salt og pepper.


Ingredienser

Bakt fylt butternut squash:
1/2 butternut squash
1/2 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
2 bunter koriander
3 bunter bladpersille
2g gressløk
1/2 ts chilipulver (piri piri)
1 ts spisskummen
1 ts bukkehornskløver
Olje til steking
Revet ost til topping

Urte og hvitløks dressing:
3 ss creme fraiche
1 bunt rosmarin
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Sitronsaft

Slik gjør du:

Begynn med å dele butternut squashen i to på langs.
Skrap ut frøene med en skje, og hul ut butternut squashen, bruk en liten kniv og en teskje for å hule ut butternut squashen, og skjær så innmaten i små terninger.
Finhakk så sjalottløk, hvitløk, grønn chili, persille og koriander, finsnitt gressløken.
Ha så olje i en panne og fres løken på middels høy varme til den blir blank. Ha så i hvitløken og la det surre litt. Ha så i butternut squash innmaten og ha i krydderet, la det frese i et par minutter, og ha i resten av ingrediensene, la det frese litt til.
Sett så stekeovnen på 200°C over og under varme.
Pensle så butternut squashen med olje, og ha på litt salt og pepper.
Ha så fyllet i butternut squashen, og stek midt i ovnen i 20 minutter.
Ta så ut butternut squashen fra ovnen, ha på revet ost og sett tilbake i ovnen i 10-15 minutter til osten er gyllen.
Dryss så over gressløk før servering.


Mens du venter på at butternut squashen blir ferdig i ovnen kan du lage dressingen.
Finhakk hvitløk, rosmarin og persille og ha i en skål med creme fraiche, smak så til med salt, pepper og sitronsaft.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat