Gå til hovedinnhold

Jordbær Oreokake

 

Så ble det Oreokake igjen, denne gangen med jordbær.
Jeg hadde egentlig en type Snickerskake i tankene, men så fikk jeg en hel kasse med jordbær, så da måtte jeg endre planene.
Så da ble det jordbær Oreokake, to ting ihvertfall jeg liker utrolig godt.
Kaken består av en klassisk smør og kjeksbunn, en sjokolademousse med sjokoladebiter, en jordbærkrem med biter av jordbær, og en hvit sjokolade mousse med knuste Oreokjeks i, litt
sjokolade ganache på toppen og pyntet med Oreokjeks og jordbær.


Ingredienser

Bunn:
80g smør
2 pakker oreokjeks

Sjokolademousse med sjokoladebiter:
3 gelatinplater
80 ml kremfløte (varmes opp)
200g 70% kokesjokolade
2 dl kremfløte (stivpiskes)
50g kokesjokolade

Jordbærkrem med biter av jordbær:
320g jordbær
50ml vann
1 flat ss brunt sukker
3-4 dråper lime
125 ml kremfløte
5-6 jordbær

Hvit sjokolade mousse med knuste oreokjeks:
3 gelatinplater
100ml kremfløte (varmes opp)
100g hvit sjokolade
1 boks Philadelphia (200g)
150 ml kremfløte (stivpiskes)
1/2 pakke oreokjeks

Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
75g Freia 70% kokesjokolade

Pynt:
1/2 pakke oreokjeks
5-6 jordbær

Slik gjør du:

Begynn med å lage bunnen.
Finn frem en form på ca 20 diameter og kle den med bakepapir ved å smøre formen langs kantene med smør og lime på bakepapir.
Smelt så smøret og avkjøl noe.
Kjør så Oreo kjeksen i foodprosessoren til det blir helt pulverisert, ha så Oreo smulene i smøret og bland godt sammen.
Ha så kjeksbunn i formen og trykk ned med en teskje til den er fast og jevn. Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i 30 minutter.


Lag så sjokolade moussen.
Begynn med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Varm så opp fløten til den når kokepunktet, og trekk kjelen av platen. Rør så inn gelatinen til den er helt løst opp og ha i sjokoladen.
Beveg litt med kjelen for å dekke all sjokoladen med fløte og vent noen minutter før du rører, rør så sammen til det blir glatt, avkjøl noe og ha i en bolle.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn vekselvis i sjokoladen, 3-4 omganger.
Skjær så sjokoladen i biter og ha i sjokolademoussen.
Ha så sjokolademoussen over Oreo bunnen, fordel jevnt utover, dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i en time.


Lag så jordbærkremen.
Ha så jordbær i en kjele sammen med vann, brunt sukker og lime, og kok opp på middels varme til sukkeret har løst seg opp, du kan mose jordbærene litt, la det putre i 5-10 minutter og kjør glatt med stavmikser.
Bløtlegg så gelatinplatene i kaldt vann og klem ut væsken, ha så gelatinen i jordbær «pure’en», og rør den inn til den har løst seg helt opp, og avkjøl noe før du har i kremfløten.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i jordbær geleen vekselvis i 2-3 omganger.
Skjær så jordbær i små biter og ha i jordbær kremen.
Hell så kremen over sjokolade moussen, fordel jevnt utover, dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 1,5 time.


Lag så den hvite sjokolade moussen.
Begynn med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Varm så opp fløten til den når kokepunktet, og trekk kjelen til side, rør så inn gelatinen til den har løst seg helt opp, og ha i den hvite sjokoladen. Beveg litt med pannen for å dekke den hvite sjokoladen med fløte og vent noen minutter før du rører. Rør så sammen til det blir glatt.
Ha så Philadelphia i en bolle og rør den lett med en gaffel, hell så i den hvite sjokoladen vekselvis i 2-3 omganger og rør den inn med visp.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i den hvite sjokolade Philadelphia kremen vekselvis i 2-3 omganger.
Knus så Oreo kjeks over bollen og ha i moussen, rør om.
Ha så den hvite sjokolade moussen over jordbær kremen og fordel jevnt, dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2 timer.


Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten til den når kokepunktet, ha så i sjokoladen og beveg litt med kjelen så all sjokoladen blir dekket med fløte, vent noen minutter før du rører. Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, avkjøl noe og ha over i et målebeger.


Ta så kaken ut av fryseren og løft forsiktig opp formen, fjern bakepapiret fra kantene av formen, og ha sjokolade ganachen over kaken, sett så kaken i kjøleskapet i en halv time eller i fryseren i 15 min så ganachen får stivnet litt.
Pynt så kaken med jordbær og Oreo og oppbevar den i kjøleskapet.
Skal du lage den i forveien til f.eks et selskap, kan du ha på ganachen og ha kaken i kjøleskapet og heller pynte den med jordbær og Oreo rett før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat