Søtpotet kan brukes til så mangt, og det smaker nesten bedre enn vanlige poteter.
Jeg stod og lurte på hva jeg skulle lage til middag igår med søtpotet. Så jeg begynte å skjære de grønnsakene jeg hadde, og endte til slutt opp med søtpotet pytt i panne, det smakte så godt at jeg måtte lage det igjen idag.
Til søtpotet syns jeg at rosmarin passer utmerket godt, så jeg har også laget en creme fraiche dressing med rosmarin, hvitløk og sitronsaft. Dette er en rask og enkel dressing å lage som også passer til det meste.
Ingredienser
Søtpotet pytt i panne:
1 søtpotet
1 spisspaprika
1 rødløk
1/2 squash
2 store sjampinjonger
10 cherrytomater
1 rød chili
2 hvitløksfedd
8g gressløk
2 bunter koriander
3 bunter bladpersille
Rapsolje til steking
1 ss soyasaus
Salt og pepper
Sitronsaft
Limesaft
Rosmarin, hvitløk og sitron dressing:
4 ss creme fraiche
1 bunt rosmarin
1 hvitløksfedd
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære søtpotet i terninger og ha i en skål for seg selv.
Skjær så paprika og rødløk i strimler og ha i en skål sammen.
Skjær så så cherrytomatene i små terninger, finhakk chili og hvitløk og ha i en skål sammen.
Skjær så squash og sjampinjong i terninger og ha i en skål sammen.
Finhakk så koriander og bladpersille, og snitt gressløken, og la det ligge på brettet.
Lag så dressingen.
Finhakk så rosmarin og hvitløk, eller bruk en hvitløkspresse til hvitløken, jeg foretrekker å bruke hvitløkspressen når jeg lager dressinger.
Ha så creme fraiche i en skål, ha i hvitløk og rosmarin, salt og pepper, og 5-6 dråper sitronsaft, og bland sammen. Dekk så skålen med plastfolie og sett den i kjøleskapet.
Ha olje i en panne på høy varme og ha i søtpotenene, la søtpotetene frese i pannen i 5-6 minutter, det kan sprute en del pga oljen, så du må være forsiktig mens du rører i pannen.
Når søtpotetene begynner å bli møre skrur du ned varmen til middels, så har du i soyasaus, cherrytomater, chili og hvitløk, salt og pepper. Bland sammen, og ha i persille og koriander, og bland sammen.
La det frese litt til tomatene begynner å slippe væske, og ha i squash og sjampinjong, rør det inn og la det frese litt.
Ha så i rødløk og paprika og la det frese videre i et par minutter til.
Ha så i gressløken og bland den inn mot slutten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar