Gå til hovedinnhold

Schoko keks kake med sjokolade mousse og hvit sjokolade mascarponekrem

 

Schoko keks kjenner du sikkert igjen fra Europris, jeg pleier alltid å kjøpe flere pakker av de siden de bare koster 10 kr. pakken, og har til og med laget kake med de også.
Jeg har faktisk laget en kake med schoko keks i fjor til min mor da hun hadde bursdag, siden hun også liker disse kjeksene.
Det var en periode de ikke hadde disse kjeksene på lenge, og nå har de endelig fått de igjen, så tenkte jeg å lage en kake med de igjen. Denne gangen har jeg oppgradert den litt, og hatt noen kjeksbiter i mascarponekremen.
Ellers er bunnen den samme, en vanlig kjeksbunn med smør, og sjokolade moussen er en mørk sjokolade mousse uten egg. 


Ingredienser

Bunn:
50g smør
2 pakker schoko keks

Sjokolademousse:
1 dl kremfløte (varmes opp)
3 gelatinplater
100g Freia 70% kokesjokolade
3 dl kremfløte (stivpiskes)

Schoko keks og hvit sjokolade mascarponekrem:
100g hvit sjokolade
1 boks mascarpone (250g)
1/2 boks Philadelphia (100g)
2 ts creme fraiche
2 dl kremfløte
1/2 pakke schoko keks

Sjokolade ganache:
45ml kremfløte
48g 70% kokesjokolade

Slik gjør du:

Begynn med å lage bunnen.
Smelt smøret i en kjele på svak varme og avkjøl noe.
Knus så kjeksene i en foodprosessor, og ha de i smøret. Rør godt til det har blandet seg.
Finn så frem en form på ca 22 diameter, eller bruk en justerbar form uten bunnplate og bruk bunnen fra en annen springform, ha bakepapir i bunnen, og bruk smør eller evt. kokosolje for å smøre formen rundt langs kantene, klipp så ut bakepapir og lim på. Du trenger en ganske så høy form, har du kun lave former anbefaler at du bruker en større form på kanskje 26 diameter, kaken vil da bli noe lavere.
Ha kjeksen i formen og fordel jevnt ved å presse ned med en teskje. Press ekstra godt langs kantene.
Sett så bunnen i fryseren i en halvtimes tid.


Lag så sjokolademoussen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, og klem ut væsken.
Varm opp fløten til kokepunktet, eller til du ser at det begynner å komme en del damp opp av kjelen, trekk så kjelen til side og rør inn gelatinen til den har løst seg helt opp.
Ha så i sjokoladen, fordel fløten ved å snu med kjelen så den dekker all sjokoladen, la det stå i noen minutter før du begynner å røre.
Rør så sammen til det blir glatt, avkjøl noe og hell over i en bolle.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn vekselvis i sjokoladen i 3-4 omganger.
Hell så sjokolademoussen over bunnen, fordel godt og sett kaken tilbake i fryseren i ca 1 time til en halvannen time.


Lag så schoko keks og hvit sjokolade mascarponekremen.
Begynn med å smelte den hvite sjokoladen i en kjele på veldig svak varme, og avkjøl.
Bland så sammen mascarpone, philadelphia og creme fraiche i en bolle, du kan bruke en håndmikser, men du må ikke piske for lenge.
Hell så i den hvite sjokoladen og bland den lett inn med en håndmikser.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i mascarponekremen vekselvis i 2-3 omganger.
Knus så kjeksen i biter og ha i kremen, vend forsiktig inn så det blander seg, og ha kremen over sjokolademoussen, fordel jevnt utover, dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, men helst natten over.


Lag så en sjokolade ganache.
Varm opp fløte i en kjele til den begynner å koke, trekk så kjelen til side, og ha i kokesjokolade, snu litt med pannen så fløten dekker sjokoladen og vent noen minutter før du rører.
Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, og avkjøl.


Fjern så bakepapiret som er rundt kaken.
Pynt så kaken med resten av kjeksene, ha over sjokolade ganachen som en slags saus.
Jeg lot være noen hele kjeks som jeg stakk nedi, og så knuste jeg noen og strødde over.
Du kan også evt. lage mer ganache og ha et lag ganache over mascarponekremen igjen, men da må du vente med å fjerne bakepapiret til ganachen har stivnet før du pynter kaken med kjeksene.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat