Gå til hovedinnhold

Påske Marsipan

 

Det er påskeferie, så hvorfor ikke lage sin egen påske marsipan?
Jeg ble sjokkert over hvor lett det faktisk var, selv om det tar litt tid om du skålder mandlene selv, som jeg gjorde, det tok meg opp mot en time. På samme måte lager du også mandelmel.
Det går også fint å kjøpe mandelmel, hvis du vil spare tid, men da må det være fint, ikke grovt, dvs. uten skall.
Jeg hadde også litt sitronsaft i marsipanen for å få litt smak på den.
Jeg lagde påskeegg og påskekyllinger, eller det var ihvertfall et forsøk på det, noen misslykkede og noen mer vellykkede forsøk.


Ingredienser

Du trenger:
250g mandler
250g melis
1 eggehvite
5-6 dråper sitronsaft

Konditorfarge

Slik gjør du:

Begynn med å skålde mandlene.
Bruker du mandelmel kan du hoppe over dette steget, og ha mandelmelet i foodprosessoren sammen med melis. Du må muligens tilsette mer eggehvite hvis den er for tørr, og mer melis hvis den er for bløt.
Kok opp vann, og legg mandlene i vannet, vent noen minutter til skallet begynner å løsne.
Klem så ut mandlene fra skallet, og legg de på et kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.
Ha så mandlene på en rist med bakepapir og la de tørke midt i ovnen på 50°C varmluft i 1 time.
Eller la de tørke på kjøkkenbenken natten over.


Ha så mandlene i foodprosessoren og kjør til de blir helt finmalt. Ha så i melis, og skrap fra sidene med en skje hvis mandlene legger seg langs kantene på foodprosessoren.
Kjør videre med melis til det har blandet seg godt sammen.
Ha så melisen og mandlene i en bolle, og tilsett sitronsaft og eggehvite, rør først med en gaffel for å få det til å blande seg. Kna så marsipanen for hånd, det kan se ut som du trenger mer væske, men det er bare først. Bare fortsett å kna, og til slutt vil den bli jevn og fin. Føles marsipanen for tørr tilsetter du mer eggehvite, og hvis den føles for bløt må du ha i mer melis.
Pakk så marsipanen i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i et par timer. Ta så ut marsipanen, hvis den er veldig hard lar du den hvile litt på kjøkkenbenken før du farger den. Min marsipan var kanskje på grensen til å være tørr, men jeg valgte å ikke tilsette mer eggehvite siden jeg uansett skulle farge den med konditorfarge, jeg brukte også noen dråper sitron sammen med konditorfargen mens jeg farget de.


For å farge marsipanen har jeg brukt:
Rød, gul, blå grønn og svart konditorfarge.
Gul for påskekyllingene.
Rød og gul blandes for å få oransje for nebbet og føttene til påskekyllingene.
Blå og grønn blandes for de turkise påskeeggene.
Rød for de rosa påskeeggene.
Grønn og litt blå for de mint grønne påskeeggene.
Blå og rød for de lilla påskeeggene.
Litt av skal være ufarget, det skal da bli øynene til påskekyllingene.
Svart for pupillene til påske kyllingene, jeg farget ikke marsipanen, jeg bare hadde litt konditorfarge på et lite asjett og lagde prikker med en tannpirker.
Jeg tok litt og litt og knadde konditorfargen inn i marsipanen vekselvis med litt sitronsaft til jeg fikk ønsket farge.
Du står selvsagt helt fritt for hvilke farger du ønsker å bruke.
Du kan også la være å farge de, og dyppe de i sjokolade, hvis du heller ønsker det.
La de ferdig formede marsipanfigurere ligge litt på et bakepapir eller i en dyp tallerken for å tørke de litt på utsiden, for å unngå at de blir klissete og klemstrer seg sammen.
Oppbevares i romtemperatur, enten i en boks eller en dyp tallerken med plastfolie over.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat