Gå til hovedinnhold

Panert ørret med basilikum pappardelle

 

Alltid når jeg kjøper fersk basilikum pleier den ikke å holde ut så lenge på kjøkkenet mitt, den står seg best i kjøkkenvinduet mitt faktisk. Men den holder ikke ut like lenge i kjøleskapet f.eks. Så jeg pleier som oftest å bruke hele med en gang.
Så her er det basilikum i både pasta deigen og i paneringen til ørreten.
Hadde jeg hatt mer skulle jeg også hatt litt i sausen, så der brukte jeg persille istedenfor.
Pastaen ble utrolig god, kunne kanskje hatt litt mer smak av basilikum.
Og ørreten må være noe av det beste vi har spist på lenge! Så det anbefales på det sterkeste.


Ingredienser

Pastadeig:
6 bunter basilikum (med store blader)
2 egg
180g pizzamel
Et par klyper salt
1 ss olivenolje

Sjampinjongsaus:
4 sjampinjonger
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
3 dl geitemelk
Salt og pepper
1 bunt bladpersille

Panering til ørreten:
50g semulegryn
40g revet parmesan
8 bunter basilikum
1 egg (til å dyppe ørreten før den paneres)
Olivenolje til steking

Du trenger også:
2 ørret fileter uten skinn og bein

Slik gjør du:

Begynn med å lage pastadeigen.
Kjør basilikum og egg glatt i en blender.
Ha så pizzamel og salt i en dyp tallerken, bland sammen og lag en grop i midten.
Hell så basilikum og eggeblandingen i gropen og ha i olivenolje.
Rør så sammen deigen med gaffel først til den har samlet seg, og kna deigen godt for hånd. Pastaen kan knas og knas, jo lenger jo bedre.
Pakk så deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtime.


Lag så paneringen til ørreten.
Bland sammen semulegryn og revet parmesan i en dyp tallerkenen, og kna det sammen med fingrene så parmesanen nesten blir pulverisert.
Finhakk så basilikum og ha oppi, kna sammen med resten.


Forbered så for sausen.
Finhakk så sjalottløk, hvitløk og skjær sjampinjongene i små terninger.


Kjevle så ut og form pasta deigen.
Ha masse mel på benken eller på et bakepapir (mindre søl).
Kjevle ut pastadeigen så tynn som du får den og skjær passe tykke strimler med en kniv, flytt de litt bort og pass på at de ikke henger da sammen.


Kok så opp pastavannet med en klype salt. Når det fosskoker har du i pastaen, pastaen skal koke i 8-10 minutter.
Lag så sausen.
Ha olivenolje i en kjele og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløk og fres videre, så har du i sjampinjong og lar den frese litt, før du har i melken, ha i litt salt og pepper, skru ned varmen til middels svak varme og la sausen stå og putre, rør av og til. Mot slutten finhakker du litt bladpersille og har i sausen, smak så til med salt og pepper, og evt. litt sitronsaft.


Ha så olje i en panne, og vent til oljen er varm.
Gjør så ferdig paneringen og klargjør ørreten.
Ha så et egg i en dyp tallerken, og bland sammen med salt og pepper, det skal på en måte piskes bare med gaffel istedenfor visp.
Dypp så ørreten i egg, så i paneringen, så i egg igjen, og til slutt i paneringen, hiv rett i en varm panne. Stekes på middels varme til den er gyllen. Pannen skal være på høy varme først for at den og oljen skal bli varm, men rett før du har i ørreten skal varmen skrus ned til middels.


Når pastaen er ferdig skal sausen helles over og blandes sammen med pastaen.
Riv så litt parmesan å dryss over, og rør den også inn.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat