Gå til hovedinnhold

Fiskekaker med mango og avokado salat, crispsalat og dill og hvitløks dressing

 

Fiskekaker er noe jeg lager veldig sjelden, fordi jeg ser på det som litt traust, kjedelig og gammeldags, men alt går jo tross alt ann å piffe opp, og det er akkurat det jeg har gjort her.
Jeg har brukt laks og ørret, eller regnbueørret som det egentlig er. I farsen hadde jeg hvitløk, chili, sjalottløk, koriander og persille.
Som tilbehør lagde jeg en mango og avokadosalat med syltet rødløk og chili.
Jeg lagde også en rask dill og hvitløks dressing, og så hadde jeg også litt crispsalat.


Ingredienser

Syltet rødløk:
1 liten rødløk
Saften fra 1 lime
1 dl vann

Fiskekaker:
2 laksefileter
1 ørretfilet
1 eggeplomme
2 hvitløksfedd
1/2 chili
1 liten sjalottløk
1 bunt koriander
2 bunter bladpersille
Salt og pepper

Dill og hvitløks dressing:
3-4 ts creme fraiche
1 bunt dill
1 stort hvitløksfedd eller 2 små
Salt og pepper

Mango og avokado salat:
1 mango
1 avokado
1/2 chili
Syltet rødløk
Salt og pepper
Limesaft

Du trenger også:
Crispsalat

Slik gjør du:

Begynn med å sylte rødløken, dette kan gjøres enten en dag i forveien eller om morgenen når du står opp.
Skvis ut saften fra en hel lime i et jar, ha i vannet, skjær så rødløk i strimler og ha i jaret, ha på lokket og sett det på kjøkkenbenken om du lager det samme dag, om du lager det kvelden før, sett det i kjøleskapet.


Lag så farsen til fiskekakene.
Finhakk sjalottløk, chili, hvitløk, koriander og persille.
Skjær så laksen og ørreten i mindre biter, og skill et egg, du skal kun bruke plommen.
Ha alt i en foodprosessor, ha i salt og pepper og kjør forsiktig ved å slå foodprosessoren av og på, dette er for å ikke bearbeide farsen for mye.
Når farsen er ferdig har du den over i en skål, dekker til med plastfolie og setter i kjøleskapet for en halvtimes tid.


Lag så dressingen.
Finhakk hvitløk eller bruk hvitløkspresse.
Finsnitt så dill, fersk dill skal ikke finhakkes da det vil smake gress, men skal bare lett finsnittes som gressløk.
Ha så creme fraiche i en skål, ha i dill og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Dekk så dressingen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Lag så mango og avokado salaten, og vask crispsalaten.
Skjær mango i terninger, finhakk chili, og ha i en skål eller i en dyp tallerken.
Ha så rikelig med lime på avokadoen så den ikke blir brun, skjær avokadoen i terninger, og ta litt av den syltede rødløken, og bland sammen salaten. Smak til med salt og pepper og evt. mer lime. Dekk så salaten med plastfolie så lenge, og la den stå på kjøkkenbenken.


Form så fiskekakene.
Ha plastfolie på et skjærebrett.
Ta opp farsen med en spiseskje, form små baller og trykk de ned på brettet. Jeg fikk 10 stk til sammen.
Stek så fiskekakene i en varm panne med olje på høy varme først, og skru ned til middels når det begynner å frese.
Snu så fiskekakene og ha i smør og limesaft (kan sløyfes). Stekes ca. 2-3 min på hver side.
Legg så de ferdigstekte fiskekakene på papir så fettet får rent av litt.
Server på en seng av crispsalat med dressingen og mango og avokado salaten.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat