Moussaka er noe jeg ikke har spist på flere år, men så må det også sies at jeg aldri har vært noe glad i lammekjøtt, og kjøttdeig er noe jeg helt har sluttet å spise pga at det er fullt av antibiotika, bein og knokler. Da er det bra at det finnes andre måter å lage det på, som f.eks med byggryn. Jeg har også laget lasagne med byggryn før, og med hirse.
Istedenfor for å bruke aubergine i moussakaen brukte jeg squash istedet, men det funket det også.
Moussakaen smakte faktisk overraskende bra, og var mettende.
Nå har jeg også endelig fått meg en ny wokpanne, som jeg har lengtet etter så lenge, så den passet ypperlig til å lage fyllet i.
Ingredienser
Du trenger:
1 rødløk
200g cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 spisspaprika
3/4 squash
1 gulrot
3g knollselleri
1/2 persillerot
1 bunt rosmarin
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
3g gressløk
2 boil in bag poser byggrynsris
450ml vann (has i litt og litt av gangen)
Salt og pepper
Sitronsaft
Olje til steking
3 mandelpoter
Revet mozzarella
Slik gjør du:
Begynn med å skjære alle grønnsakene så det er klart til å hives i gryta, eller wokpanne som jeg brukte.
Riv gulrot, knollselleri og persillerot med et rivjern og ha i samme skål.
Finhakk så paprika, og ha i en skål, skrell så squashen, og skjær noen tynne skiver med et mandolinjern, rester av squashen skjæres i små terninger og has i skålen sammen med paprikaen.
Finhakk så rødløk og ha i en skål for seg selv.
Skjær så cherrytomatene i terninger, og ha i en skål for seg selv.
Finhakk så hvitløk, persille, koriander og rosmarin, og la det ligge på brettet.
Gressløken kan du også skjære så du har den også klar, men jeg skjærte den etter at jeg hadde hatt hvitløken og urtene i pannen siden gressløken uansett ikke skal i før mot slutten, så derfor er den ikke med på bildet.
Finn så frem en wokpanne, sett platen på middels høy varme (7 på min komfyr), ha i olje og vent til pannen blir varm.
Fres så løken til den blir blank, skru ned varmen til middels (5 på min komfyr) og ha i cherrytomatene, hvitløk, koriander, persille og rosmarin, ha så i 200ml av vannet, salt og pepper, og bland sammen. La det putre litt, og ha i gulrot, selleri, persillerot paprika og squash, unntatt squash skivene, de skal ikke i før alt skal i formen før moussakaen stekes i ovnen.
Ha så i 150 ml av vannet, og rør sammen, la det putre til du ser at det har kokt inn litt, og ha i byggrynsrisen, litt salt og pepper, bland godt og ha på lokket.
La det putre under lokk i 10 minutter, ha så i resten av vannet, og gressløken, rør om, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Mens du venter på at fyllet skal bli ferdig kan du skrelle mandelpotetene og skjære i tynne skiver på et mandolinjern. Ha de i en skål eller en dyp tallerken med litt olivenolje og salt.
Sett stekeovnen på 200°C varmluft og sett en rist i midten av ovnen.
Finn så frem en ildfast form.
Ha i halvparten av byggrynsfyllet, og fordel jevnt, legg så over aubergine skivene, og fordel resten av fyllet over de igjen.
Legg så potetskivene over, og dryss over revet mozarella.
Sett så moussakaen i ovnen og stek den i 20-25 minutter. La moussakaen hvile i noen minutter etter at du har tatt den ut av ovnen før du skjærer i den.
Finhakk litt gressløk eller andre urter og dryss over før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar