Gå til hovedinnhold

Trippel sjokolademousse Oreokake

 

Oreokake er vel den kaken jeg lager oftest. Ikke kun til meg, men også for andre. Så har jeg også en stamkunde, og det er moren til min samboer.
Vanligvis lager jeg den klassiske oreokaken til henne, men siden hun har fryseren full og likevel ville ha oreokake så måtte jeg lage en som kunne stå i kjøleskapet, og da var valget enkelt.
En trippel sjokolade mousse oreokake, en kake jeg faktisk har sett for meg i hodet flere ganger, men aldri har laget, fordi jeg heller har valgt å lage andre kaker, så nå var det vel så og si på tide.
Jeg må si at jeg personlig liker bedre oreokaker som kan stå i kjøleskapet fremfor den som må stå i fryseren, fordi den fra kjøleskapet kan man spise med en gang, mens den fra fryseren må tas ut av fryseren og settes i kjøleskapet en halvtime før, og da må jeg vente. Så synes også at smaken og konsistensen blir bedre.


Ingredienser

Bunn:
2 pakker oreokjeks
80g smør

Mørk sjokolademousse:
3 gelatin plater
75 ml kremfløte (varmes opp)
100g Freia 70% kokesjokolade
225 ml kremfløte (stivpiskes)

Lys sjokolademousse:
3 gelatinplater
50 ml kremfløte (varmes opp)
100g Freia lys kokesjokolade
250 ml kremfløte (stivpiskes)

Hvit sjokolademousse:
3 gelatinplater
100 ml kremfløte (varmes opp)
100g Freia hvit sjokolade
200g Philadelphia
150 ml kremfløte (stivpiskes)

Sjokolade ganache:
50 ml kremfløte
100g Freia selskapssjokolade

Du trenger også:
Oreokjeks til pynt

Slik gjør du:

Begynn med å lage bunnen. Smelt smøret og knus kjeksene i foodprosessoren eller i en brødpose med kjevle eller kjøttklubbe.
Bland så sammen kjekssmulene og smøret, og ha i en kakeform, klem ned bunnen med en skje og fordel den så jevnt som mulig. Klem ned ekstra godt i kantene. Sett så bunnen i fryseren i en halvtime.
Jeg hadde bakepapir i bunnen og rundt langs kantene av formen. Det er i utgangspunktet en 26 diameters form, men jeg har hatt en justerbar form i den igjen, siden den er høyere, fordi jeg syns at springformen min er for lav rett og slett. Så kaken er vel ca. 24 diameter.Lag så den mørke sjokolademoussen.
Begynn med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann, ca 5 min, og klem ut væsken.
I mens varmer du opp fløten, den skal akkurat ikke koke, så når du ser at det begynner å komme damp opp trekker du kjelen til side, og rører inn gelatinen til den har løst seg helt opp.
Knus så sjokoladen og ha den i fløten, beveg litt på kjelen så all sjokoladen blir dekket av fløte, vent så i et par minutter, før du rører. Rør så sammen til du får en glatt og fin ''ganache'', og avkjøl noe, men rør ofte så den ikke stivner.
Pisk så kremfløten stiv, ha sjokoladen over i en bolle, og vend inn den stivpiskede kremen vekselvis i 3-4 omganger.
Fordel så den mørke sjokolademoussen utover bunnen, og sett i fryseren i minst en time før du har på neste lag.


Bløtlegg så gelatinplatene, klem ut væsken og varm opp fløten.
Rør inn gelatinen i fløten til den har løst seg helt opp, knus og ha i sjokoladen. Vent et par minutter og rør sammen til du får en glatt og fin ''ganache''. Avkjøl noe og rør ofte så den ikke stivner.
Pisk så kremfløten stiv, ha sjokoladen over i en bolle og vend inn den stivpiskede kremfløten vekselvis i 3-4 omganger.
Ha så den lyse sjokolademoussen over den mørke sjokolademoussen, og fordel den jevnt utover. Sett så kaken i fryseren i minst en time til før du har på siste laget.


Lag så den hvite sjokolademoussen.
Begynn med å bløtlegge gelatinplatene og varme opp fløten. Klem så ut væsken av gelatinen og rør inn i fløten til den har løst seg helt opp. Knus så den hvite sjokoladen og ha i fløten, fordel fløten så den dekker sjokoladen, og vent et par minutter før du begynner å røre. Rør sammen til du får en glatt og fin ''ganache''. Avkjøl noe, men rør ofte så den ikke stivner.
Ha så Philadelphia i en bolle og rør den litt med en gaffel, hell så i den hvite sjokoladen og bruk en visp til å blande det sammen. Du er nødt til å bruke visp for å unngå klumper.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn vekselvis i Philadelphia og hvit sjokolade blandingen.
Hell så den hvite sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen, og sett i fryseren i minst en time.


Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten, knus sjokoladen og ha den i fløten, vent et par minutter og rør til du får en glatt og fin ganache. Avkjøl før du har den på kaken, kaken må være iskald når du har på ganachen.


Ta så kaken ut av formen, løft opp formen,og fjern bakepapiret rundt.
Legg så hele oreokjeks langs kantene rundt hele kaken, og knus noen oreokjeks for å ha i midten.
Bruk så en sprøyte pose eller spruteflaske til å ha sjokolade ganachen mellom oreo kjeksene rundt kaken. Du kan også ha litt over den knuste kjeksen i midten hvis du ønsker det.
Denne kaken skal oppbevares i kjøleskapet, ikke i fryseren.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat