Pasta er alltid godt, men hjemmelaget pasta må være den beste pastaen.
Selv uten pastamaskin lager jeg faktisk pasta ganske ofte, det er litt mer krevende, men det går.
Her har jeg laget tagliatelle med en parmesansaus og stekte sjampinjonger, så drysset jeg over litt gressløk før servering.
Et raskt, enkelt og velsmakende måltid.
Ingredienser
Pastadeig:180g pizzamel (tipo 00 eller tipo 0)
En klype salt
2 ss olivenolje
2 egg
Parmesan saus:
1 liten sjalottløk
2 hvitløksfedd
3-4 bunter basilikum
2 dl geitemelk (evt. annen melk eller fløte)
1-2 ss creme fraiche
Salt og pepper
25-30 g revet parmesan
Du trenger også:
5-6 middels store sjampinjonger
Salt og pepper
Sitronsaft
Slik gjør du:
Begynn med pastadeigen.
Bland sammen mel og salt i en bolle, lag så en grop i midten og ha i olivenolje og egg, rør først sammen med en gaffel eller skje og elt så deigen for hånd, kna pasta deigen godt til den er jevn og fin, pakk så pastadeigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halv time.
Finhakk så sjalottløk, hvitløk og basilikum til sausen.
Skjær så sjampinjongene i skiver.
Form så pastaen, ha godt med mel på benken når du kjevler ut deigen.
Kjevle deigen så tynn du klarer og skjær deigen i strimler.
Har du en pastamaskin så bruker du heller den.
Kok så pasta vannet, og kok pastaen, pastaen skal koke i 8-12 minutter.
Fres sjalottløken i en kjele til den blir blank, skru ned varmen til middels, ha i hvitløk, og la det frese litt til.
Ha så i melk og basilikum og smak til med salt og pepper.
La sausen putre og ha i creme fraiche, når sausen begynner å tykne trekker du kjelen til side og har i revet parmesan, rør inn parmesanen og smak til med salt og pepper. Når pastaen er ferdig kan du helle sausen over pastaen og blande sammen.
Stek så sjampinjong skivene i en panne med olivenolje, tilsett så sitronsaft, salt og pepper mot slutten.
Dryss over litt gressløk før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar