Gå til hovedinnhold

Ris og grønnsaker

 

Av og til må man ty til enkle løsninger, og det har jeg måttet gjøre i det siste, siden vi holder på å pusse opp. Så da har det bare blitt å koke ris og å hive noen grønnsaker i pannen. Men det er faktisk utrolig godt, og man blir faktisk mett av det.
Så funker det også som frokost eller kvelds om man blir litt »brødskive lei».


Ingredienser

Du trenger:
ca. 2 dl ris
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1/2 grønn chili
1 vårløk
2-3 minigulrøtter
2-3 snack paprika
2-3 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille
Olivenolje eller kokosolje til steking
2-3 ss soyasaus
50ml ananasjuice
1-2 ss oystersauce (kan sløyfes)
1 ts honning
Limesaft
Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok risen.
Begynn med å finhakke chili, hvitløk, sjalottløk og stilken til vårløken. Ha så sjalottløken og stilken til vårløken i en skål.
Skjær så snack paprika, mini gulrøtter og det grønneste på vårløken.
Finhakk så koriander og bladpersille.


Ha så olje i en varm panne på høy varme og fres løken, skru så ned varmen til middels varme og ha i hvitløk, chili og gulrøtter, la det frese litt og ha i soyasaus, oystersauce, ananasjuice, honning, koriander og bladpersille, la det putre litt, smak til med salt, pepper og lime.
Ha så i risen og det grønneste på vårløken, bland alt godt sammen, og strø over litt frisk koriander før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat