Av og til må man ty til enkle løsninger, og det har jeg måttet gjøre i det siste, siden vi holder på å pusse opp. Så da har det bare blitt å koke ris og å hive noen grønnsaker i pannen. Men det er faktisk utrolig godt, og man blir faktisk mett av det.
Så funker det også som frokost eller kvelds om man blir litt »brødskive lei».
Ingredienser
Du trenger:
ca. 2 dl ris
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1/2 grønn chili
1 vårløk
2-3 minigulrøtter
2-3 snack paprika
2-3 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille
Olivenolje eller kokosolje til steking
2-3 ss soyasaus
50ml ananasjuice
1-2 ss oystersauce (kan sløyfes)
1 ts honning
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kok risen.
Begynn med å finhakke chili, hvitløk, sjalottløk og stilken til vårløken. Ha så sjalottløken og stilken til vårløken i en skål.
Skjær så snack paprika, mini gulrøtter og det grønneste på vårløken.
Finhakk så koriander og bladpersille.
Ha så olje i en varm panne på høy varme og fres løken, skru så ned varmen til middels varme og ha i hvitløk, chili og gulrøtter, la det frese litt og ha i soyasaus, oystersauce, ananasjuice, honning, koriander og bladpersille, la det putre litt, smak til med salt, pepper og lime.
Ha så i risen og det grønneste på vårløken, bland alt godt sammen, og strø over litt frisk koriander før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar