Gå til hovedinnhold

Pizzasaus

 

Hver gang jeg lager pizza så lager jeg alltid sausen selv, som oftest bruker jeg cherrytomater i sausen, og av og til plommetomater også. Jeg synes faktisk at det er veldig vanskelig å finne tomater i butikken som ikke lukter kloakk, jeg vet ikke hvordan tomater kan lukte slik, så jeg pleier faktisk å lukte på tomatene hver gang jeg skal kjøpe det, og som oftest er det cherrytomatene som ikke lukter kloakk, er det bare meg eller har du også opplevd noe lignende?
Men tilbake til pizzasausen.
Jeg lager alltid sausen selv, og prøver å lage den med en annen vri eller fremgangsmåte nesten hver gang jeg lager den. Og idag var det heller ingen unntak, så jeg prøvde å koke tomatene først så jeg bare kunne rive av skallet, for så å ha de tilbake i kjelen med litt olivenolje, finhakket sjalottløk og hvitløk, litt brunt sukker, salt og pepper, og smakte til med salt, pepper og sitronsaft.
Så finhakket jeg litt oregano og rørte inn i sausen til slutt.


Ingredienser

Du trenger:

250g cherrytomater
1 liten sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 flat ts brunt sukker
Salt og pepper
Sitronsaft
2 bunter oregano

Slik gjør du:

Kok så opp ca. 3 dl vann i en kjele med litt salt.
Fjern så toppen på cherrytomatene, og ha de i kjelen, når du ser at de begynner å sprekke venter du til skallet har sprukket på alle.
Finn så frem en sil og sil av vannet, fjern så skallet fra cherrytomatene og ha de tilbake i kjelen, finhakk så hvitløk og sjalottløk og ha i kjelen sammen med tomatene, ha så i olivenolje, brunt sukker, salt og pepper.
Rør om og la det putre på middels varme først, og skru så ned til lav varme og ha på lokket. La så pizzasausen trekke i 20-30 minutter, og rør om av og til så det ikke går i bunnen. Sausen skal koke inn til den er tykk og har fått mye dypere rødfarge. Du må gjerne smake til sausen underveis med salt og pepper mens du rører.
Smak så til med salt, pepper og sitronsaft når sausen er ferdig. Finhakk så oregano og rør godt. Ha så sausen i en skål så den avkjøler seg fortere.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat