Gå til hovedinnhold

Laks med ovnsbakte poteter, paprikasaus og sitrus syltede grønnsaker

 

Jeg lager sjelden slike middager som dette, og det er vel mer fordi det ikke er helt min matlagingsstil, men man må jo prøve noe annet av og til også.
Jeg er utrolig glad i ovnsbakte poteter med skall på, og til laks sammen med en paprikasaus passer det helt utmerket.
I tillegg har jeg også syltet noen grønnsaker i lime, sitron og appelsin. Etter å ha syltet rødløk i lime et par ganger, så tenkte jeg å prøve å sylte flere grønnsaker i flere sitrusfrukter, og det funket faktisk, det ble et friskt element som gjorde at retten ikke ble så tung.


Ingredienser

Sitrus syltede grønnsaker:
1-2 snack gulrøtter (avhengig av str)
1 rødløk (uten kjernen)
1/6 squash
1 lime
1 sitron
1 appelsin
1 ts riseddik
4 dl vann
1 bunt dill
Salt og pepper

Paprikasaus:
2 spisspaprika
1 stor sjalottløk eller to små
Kjernen til rødløken
3 ss creme fraiche
Salt og pepper

Du trenger også:
12-15 små gule poteter (eller evt. mandelpotet)
Laksefilet uten skinn og bein


Slik gjør du:

Begynn med å sylte grønnsakene.
Skjær rødløk, gulrot og squash i strimler.
Skvis så ut saften fra en hel lime, sitron og appelsin i et jar.
Tilsett så vannet, ha så oppi salt og pepper og smak til.
Ha så grønnsakene i jaret og bland de sammen.
Ha så i litt dill mot slutten, rør inn og ha på lokket. La det stå på kjøkkenbenken først, og sett det i kjøleskapet om det er mer til overs. Det kan stå seg i kjøleskapet i noen dager.
Du kan også lage dette om morgenen når du står opp og la det stå på kjøkkenet frem til servering. Eller kvelden før, men da må du sette det i kjøleskapet.


Skyll så potetene godt, og ha de i en skål, ha salt over potetene og gni de med saltet.
La det stå i noen minutter før du setter de i ovnen.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Ha potetene i en ildfast form, hell over litt olje og sett formen på en rist midt i ovnen, la potetene bake i ovnen i 20-25 minutter.


Skjær så paprika, sjalottløk og kjernen rødløken, det trenger ikke å finhakkes, fordi det skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Ha litt olje i en panne og fres løken og paprikaen til paprikaen er mør og løken er blank.
Ha så i salt, pepper og creme fraiche og kjør glatt med stavmikser, smak så til med mer salt og pepper. Du må gjerne ha litt dill oppi også.


Stek så laksefileten i en varm panne på høy varme først, og etterhvert skrur du ned litt mot middels. Legg så laksefileten på et papir så fettet får rent av litt.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat