Jeg lager sjelden slike middager som dette, og det er vel mer fordi det ikke er helt min matlagingsstil, men man må jo prøve noe annet av og til også.
Jeg er utrolig glad i ovnsbakte poteter med skall på, og til laks sammen med en paprikasaus passer det helt utmerket.
I tillegg har jeg også syltet noen grønnsaker i lime, sitron og appelsin. Etter å ha syltet rødløk i lime et par ganger, så tenkte jeg å prøve å sylte flere grønnsaker i flere sitrusfrukter, og det funket faktisk, det ble et friskt element som gjorde at retten ikke ble så tung.
Ingredienser
Sitrus syltede grønnsaker:
1-2 snack gulrøtter (avhengig av str)
1 rødløk (uten kjernen)
1/6 squash
1 lime
1 sitron
1 appelsin
1 ts riseddik
4 dl vann
1 bunt dill
Salt og pepper
Paprikasaus:
2 spisspaprika
1 stor sjalottløk eller to små
Kjernen til rødløken
3 ss creme fraiche
Salt og pepper
Du trenger også:
12-15 små gule poteter (eller evt. mandelpotet)
Laksefilet uten skinn og bein
Slik gjør du:
Begynn med å sylte grønnsakene.
Skjær rødløk, gulrot og squash i strimler.
Skvis så ut saften fra en hel lime, sitron og appelsin i et jar.
Tilsett så vannet, ha så oppi salt og pepper og smak til.
Ha så grønnsakene i jaret og bland de sammen.
Ha så i litt dill mot slutten, rør inn og ha på lokket. La det stå på kjøkkenbenken først, og sett det i kjøleskapet om det er mer til overs. Det kan stå seg i kjøleskapet i noen dager.
Du kan også lage dette om morgenen når du står opp og la det stå på kjøkkenet frem til servering. Eller kvelden før, men da må du sette det i kjøleskapet.
Skyll så potetene godt, og ha de i en skål, ha salt over potetene og gni de med saltet.
La det stå i noen minutter før du setter de i ovnen.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Ha potetene i en ildfast form, hell over litt olje og sett formen på en rist midt i ovnen, la potetene bake i ovnen i 20-25 minutter.
Skjær så paprika, sjalottløk og kjernen rødløken, det trenger ikke å finhakkes, fordi det skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Ha litt olje i en panne og fres løken og paprikaen til paprikaen er mør og løken er blank.
Ha så i salt, pepper og creme fraiche og kjør glatt med stavmikser, smak så til med mer salt og pepper. Du må gjerne ha litt dill oppi også.
Stek så laksefileten i en varm panne på høy varme først, og etterhvert skrur du ned litt mot middels. Legg så laksefileten på et papir så fettet får rent av litt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar