Fylte paprika er utrolig godt, og spesielt med texmex krydder.
Her har jeg brukt red split lentils, plommetomater, rødløk, hvitløk, chili, jalapeno, sjampinjong, persille og koriander, og litt krydder, bla. spisskummen, chilipulver, malt koriander og oregano.
Jeg hadde kun to paprika, og hadde litt fyll til overs, så da hadde jeg det i to små porsjonsformer og lagde en form for en grateng i tillegg.
Som tilbehør har jeg laget en rask hvitløkdressing og hatt litt chrispsalat i en skål med litt olivenolje og sitronsaft.
Ingredienser
Fyll:
150g plommetomater
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 jalapeno
5-6 sjampinjong
2-3 bunter bladpersille
2-3 bunter koriander
Olivenolje til steking
5 dl vann
1-2 ss soyasaus
2-3 ts spisskummen
2 ts chili pulver (meksikansk)
1 ts malt koriander
2 ss tørket oregano
Salt og pepper
Lime saft
2 dl red split lentils
Du trenger også:
2 røde paprika
Revet ost
Chrispsalat
Hvitløkdressing (Se oppskrift her)
Slik gjør du:
Begynn med å finhakke rødløk og skjær tomatene i terninger.
Finhakk så hvitløk, chili, jalapeno, persille og koriander.
Skjær så sjampinjongen og skyll linsene.
Finn så frem en panne, sett platen på høy varme og fres rødløken i olivenolje til løken er blank og ha i tomatene, derretter hvitløk. Skru ned varmen til middels, rør om og ha i soyasaus, 1 dl av vannet, chili, jalapeno, persille og koriander, rør om og ha i krydderet.
Smak så til med salt, pepper og limesaft.
Ha så i linsene, sjampinjong og 2 dl av vannet, la det putre og fyll resten av vannet gradvis til linsene er møre (ca. 7-10 minutter).
Smak til underveis med salt, pepper og lime når du fyller mer vann.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Skjær så forsiktig av toppen på paprikaen, og fjern steinene.
Pensle så paprikaene med olivenolje på begge sider, og fyll de med tex mex linse fyllet. Stek så paprikaene midt i ovnen i 20 minutter.
Jeg hadde resten av fyllet i to små porsjonsformer og lagde en form for grateng. Du velger selv om du vil gjøre dette også eller om du vil fylle en til paprika.
Etter at paprikaene har stått i ovnen i 20 minutter, tar du de ut og bytter til varmluft, har på osten, og evt. strør over ost og setter inn porsjonsformene. Sett så brettet tilbake i ovnen i 10-15 minutter til.
Du skal kunne rive skinnet av paprikaen når den er ferdig.
Mens du venter kan du forberede tilbehøret, for å lage hvitløkdressing trenger du 2-3 ss creme fraiche, 1-2 hvitløksfedd (avhengig av str), frisk eller tørket persille og dill, salt og pepper. Så er det bare å blande sammen og smake seg frem, hvis du likevel vil se oppskriften kan du se den her.
Server med hvitløkdressing og litt salat.
Kommentarer
Legg inn en kommentar