Gå til hovedinnhold

Bao kylling burgere med syltet rødløk og chipotle dressing

 

Bao buns er noe jeg liker veldig godt, siden første gang jeg smakte det var jeg bestemt på at dette skal jeg også lage hjemme. Siden da har jeg faktisk laget det mange ganger, men har aldri lagd bao burgere, så da fant jeg ut at jeg ville prøve det også.
Kyllingburgerene er dyppet i tempura og i en panering laget av knekkebrød, sesamfrø og peanøtter. Som jeg klarte å lage for lite av, så jeg har derfor doblet oppskriften når jeg skrev den ned, så derfor ble halvparten kun med tempura, men det funket med begge deler.
Som tilbehør har jeg syltet litt rødløk og laget en chipotle dressing, så brukte jeg egentlig bare det jeg hadde i kjøleskapet, og det var chrispsalat, paprika og avokado.


Ingredienser

Syltet rødløk:
1/2 rødløk
Saften fra to lime ( ca. 1 dl)
1 dl vann

Bao burger brød:
150ml lunkent vann
2 ts sukker
4 ts tørrgjær
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
2 ss nøytral olje
Sesamfrø til topping

Kyllingburger:
2 kyllinglår
1 eggehvite
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1 liten sjalottløk
1 ts koriander malt
2 ts bukkehornkløver malt
Salt og pepper

Chipotle dressing:
1 rød chili
1 eggeplomme
1 ts grov sennep
Nøytral olje
2 ss creme fraiche
1-2 ts chipotle pulver
4-5 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
Limesaft

Panering til kyllingen:
1 egg
1 dl farris
1 ts bakepulver
2 toppede ss maizena
4 toppede ss hvetemel
Salt og pepper

Du trenger også:
3-4 knekkebrød
En håndfull sesamfrø
En håndfull peanøtter

Tilbehør:
Chrispsalat
Spisspaprika
Avokado

Slik gjør du:

Begynn med å sylte rødløken, dette kan også gjøres en dag i forveien eller om morgenen når du står opp.
Skjær rødløken i strimler, skvis ut saften fra to lime i et jar, og ha i vannet.
Legg så løken i jaret, og ha på lokket.
Sett i kjøleskapet hvis du lager den dagen i forveien, hvis du lager den samme dag, kan den stå på kjøkkenbenken frem til servering.


Lag så bao deigen.
Bland sammen gjær og sukker i lunkent vann i et målebeger, rør godt til gjæren har løst seg helt opp, dekk så målebegeret med et lite asjett og vent 5-10 minutter til det har dannet seg et skumlag på toppen.
Bland så sammen mel, bakepulver og salt i en bolle, ha så i nøytral olje og gjærblandingen, rør godt og elt deigen for hånd.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted på kjøkkenbenken til deigen har hevet dobbel størrelse (ca 1-2 timer).
Når deigen har hevet skal den formes og etterheves.
Finn frem en bambuskoker, ha i bakepapir og stikk hull i bakepapiret med en tannpirker eller kniv.
Ta ut deigen og del den i 8 emner, og trill ut boller. Legg så bunsene i bambuskokeren, dekk så bambuskokeren med plastfolie og sett et lunt sted så de får hevet til dobbel størrelse.


Fjern så benet og senene i kyllinglårene, og ha i en foodprosessor sammen med eggehvite, finhakket chili, hvitløk og sjalottløk, malt koriander, bukkehornkløver, salt og pepper, og kjør til du får en farse.
Ta så ut farsen, og ha den over i en skål, dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Lag så chipotle dressingen.
Finhakk chili og ha i en skål sammen med eggeplomme og sennep, rør sammen og spe med litt olje, bruk så en stavmikser til å lage en form for majones, ha så majonesen i en skål, rør inn creme fraiche og ha i krydderet, smak til med salt, pepper og lime.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering.


Lag så paneringen til kyllingen. Jeg har brukt både tempura og en blanding av knekkebrød, sesamfrø og peanøtter til å panere kyllingen.
Begynn med å riste sesamfrøene i en tørr panne på middels varme og avkjøl noe.
Grovknus så peanøtter og knekkebrød, enten i en foodprosessor eller i en brødpose med kjøttklubbe eller kjevle.
Pulveriser så sesamfrøene i en morter, og bland alt sammen i en dyp tallerken.
Lag så tempura, ha egg, farris, hvetemel, bakepulver, maizena, salt og pepper i en bolle og rør godt til du får en klumpfri røre.


Finn så en kjele og kok opp vann, pensle bao burger bunsene med olje og dryss over sesamfrø, når vannet fosskoker setter du bambuskokeren oppå, og skrur ned varmen til middels varme. La bao burger bunsene dampe i 15-20 minutter.
Har du ikke en bambuskoker kan du ta en stor gryte, legge en rist over gryten, ha på bakepapir og stikk hull i bakepapiret, så setter du ringen til en springform på risten og har et pannelokk over.


Varm så opp oljen i en panne på middels høy varme, på min komfyr har jeg 1-9, jeg hadde først på 8, så skrudde jeg ned til 7 etterhvert som oljen ble varm.
Finn så frem kylling farsen og form 8 små burgere, legg de ferdige burgerene på plastfolie.
Dypp så burgerene først i knekkebrød, sesam og peanøttblandingen, så i tempura og derretter i knekkebrød, sesam og peanøttblandingen.
Friter så burgerene i den varme oljen, og snu de jevnlig til de er gylne på hver side.
Legg de ferdig friterte kylling burgerene på et papir så oljen får rent av litt.
Server med chrispsalat, spisspaprika, avokado, syltet rødløk og chipotle dressing.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat