Gå til hovedinnhold

Spelt tortilla lefser med scampi og avokado og cherry tomat salat

 

Vanligvis lager jeg tortilla lefser med hvetemel, eller pizzamel, men idag brukte jeg spelt mel istedenfor, og jeg må si at jeg ikke merket forskjell på smak, kanskje bare litt på konsistensen, men det funker som et lettere alternativ.
Scampiene er marinert med hvitløk, basilikum, koriander, eller persille.
I salaten hadde jeg avokado, cherrytomater, rød og grønn chili, hvitløk og knuste cashewnøtter.
Det eneste som manglet var kanskje en saus eller dressing til (?)

Ingredienser

Spelt tortilla lefser:
200g siktet speltmel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1 ss nøytral olje
100 ml vann

Scampi:
16 scampi
3-4 bunter basilikum
1-2 bunter koriander eller persille
1-2 hvitløksfedd (avhengig av str)

Salat:
1 avokado
125g cherry tomater
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 hvitløksfedd
Lime
Salt og pepper
En håndfull cashewnøtter

Slik gjør du:

Begynn med å lage lefsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha i olje og vann og rør sammen med en gaffel eller skje først og kna deigen med hendene etterhvert. Deigen skal være litt klissete, men den skal slippe bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie å la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halv times tid.


Rens så scampiene og finhakk hvitløk, basilikum og koriander eller persille.
Ha scampiene i en skål å ha i hvitløken og urtene og bland sammen.


Stek så tortilla lefsene.
Finn frem deigen, ha litt mel på brettet, del deigen i 8 emner, og form de runde.
Kjevle så ut lefsene mellom to bakepapir med litt mel.
Legg de ferdig utkjevlede lefsene oppå hverandre mellom to bakepapir.
Stek så lefsene i en varm panne på middels varme.
Pakk så de ferdigstekte lefsene godt inn i aluminiumsfolie, det er viktig at det er helt tett.


Tre så scampiene på grillspyd med 1/2-1 cm mellomrom, og legg på langs over en ildfast form.
Scampiene stekes midt i ovnen på 200°C i 12-15 minutter.


Finhakk så hvitløk og chili.
Skjær cherrytomatene i båter og avokado i terninger.
Bland alt sammen i en skål og smak til med lime, salt og pepper. Ha godt med lime på avokadoen så den ikke blir brun.
Knus så cashewnøttene med en morter, og dryss over rett før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat