Rice Surprise er en relativt enkel rett å lage, inspirert av sushi og måten man anretter ris på ved å ha den i en skål før man snur den med tallerkenen over.
Jeg pleier å anrette risen sånn av og til også, og etter å ha laget risboller med røkt laks, så bare fikk jeg plutselig et bilde i hodet av at det kunne vært bra å gjemme noe i risen også, og sånn ble Rice Surprise til!
Et enkelt, raskt og velsmakende måltid når du er sulten, ikke kan vente, og vil ha noe å spise fort.
Her kan du fylle med hva du måtte ønske, jeg har brukt mango, avokado, rød og grønn chili, frisk koriander og bladpersille og røkt ørret.
Ingredienser
Du trenger:
2,5 dl ris
1 mango
1 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
2 bunter frisk bladpersille
2 bunter frisk koriander
Limesaft
2 skiver røkt ørret eller laks
Salt og pepper
Du trenger også:
Soyasaus
Slik gjør du:
Kok risen, og avkjøl.
Skjær mango og avokado i terninger, finhakk chili, persille og koriander.
Bland alt sammen i en skål, ha godt med lime på avokadoen.
Skjær så røkt ørret eller laks i mindre biter, og bland sammen med resten, smak til med salt og pepper.
Ha så plastfolie i en skål, ha ris i skålen, men lag en grop for å ha fyllet i. Ha så fyllet i gropen og dekk over med mer ris, klem litt ned, og legg en tallerken oppå skålen, og snu den.
Ha over noen dråper soya før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar