Det finnes så mange måter å tilberede laks på, som å dyppe den i knekkebrød og sesamfrø, og steke den i ovnen, og det er akkurat det jeg har gjort her.
Du kan også steke den i pannen med litt smør eller olje, men siden dette skulle være et sunnere alternativ så valgte jeg å steke den i ovnen.
Dette er faktisk noe jeg spiste veldig ofte for et par år tilbake, og kom plutselig til å tenke på det igjen.
Som tilbehør ble det så enkelt som ris og en salat med avokado, chrisp salat, rød og grønn chili, hvitløk og vårløk.
Et raskt, enkelt og velsmakende måltid.
Ingredienser
Panering:
En liten håndfull sesamfrø
2 knekkebrød
Salat:
1 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 hvitløksfedd
4-5 blader chrisp salat
1/2 vårløk (det grønneste)
Du trenger også:
2 dl ris
2 laksefileter uten skinn og bein
Slik gjør du:
Begynn med å koke risen.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Rist så sesamfrøene i en varm panne på middels varme til de er gylne.
Ha så knekkebrød i en brød pose og knus de med en kjøttklubbe eller kjevle.
Ha knekkebrød smulene i en skål og bland sammen med sesamfrøene, du må gjerne spare noen til å drysse over salaten.
Ha så salt og pepper på laksefiletene og dypp de i paneringen.
Legg de på bakepapir i en ildfast form eller på aluminiumsfolie.
Stek midt i ovnen på rist i 10-12 minutter, snu når halve tiden har gått.
Finhakk chili og hvitløk, og skjær vårløken på skrått.
Skjær så avokado i terninger, ha godt med lime på den.
Ha så avokado, chili og hvitløk i en skål, og smak til med salt og pepper og evt. mer lime.
Ha så i chrisp salaten og bland sammen.
Dryss over vårløk og sesamfrø før servering, og noen koriander blader.
Kommentarer
Legg inn en kommentar