Gå til hovedinnhold

Mini tortilla lefser med agurk og avokado salat

 

Jeg har jo sagt at jeg skal spise litt sunnere og at jeg må komme meg på treningssenteret igjen, og det har jeg faktisk gjort.
I det siste har jeg spist en del salater etter trening, og jeg synes faktisk det er overraskende godt. Istedenfor å bare spise salat ville jeg ha noe annet idag eller i kveld blir det vel, så da lagde jeg noen små tortilla lefser til salaten, og det ble utrolig godt. Salaten er en agurk og avokado salat med hvitløk, rød og grønn chili og cashewnøtter. Et godt, enkelt og raskt måltid. Du velger selv om du vil lage tortilla lefsene eller om du vil kjøpe, men jeg anbefaler selvfølgelig at du lager de selv, fordi de blir så mye bedre.


Ingredienser

Mini tortillalefser:
220g pizzamel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1-2 ss olje
120ml vann

Agurk og avokado salat:
1 avokado
2 mini agurk
1 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
En liten håndfull cashewnøtter
Limesaft


Slik gjør du:

Begynn med å lage tortilla lefsene.
Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle, ha i olje og vann, og bland først sammen med en gaffel eller skje, og deretter elter du deigen for hånd til den er fast og fin, den skal være litt klissete, men skal slippe bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og sett den til side på kjøkkenbenken i 30 minutter.


Klipp ut små ark av bakepapir.
Del så deigen i 8 emner, og form runde baller.
Ha litt mel på brettet og kjevle ut så tynne og runde lefser du klarer med bakepapir over. Snu på deigen mens du kjevler ut, så den ikke fester seg i brettet. Legg de ferdig kjevlede lefsene oppå hverandre mellom to bakepapir.
Stek så tortilla lefsene i en tørr panne på middels varme. De vil blåse seg opp, og når de har brune flekker på begge sider er de ferdige.
Legg de ferdige lefsene oppå hverandre,og pakk godt inn i aluminiumsfolie, det er viktig at det er helt tett, ellers vil lefsene bli harde.
Jeg hadde ikke aluminiumsfolie så jeg måtte legge de på bakepapir oppå hverandre i en dyp tallerken, så hadde jeg et bakepapir over, så dekket jeg tallerkenen med plastfolie og hadde et pannelokk over. Det funket faktisk det også, så det finnes en nødløsning om man ikke har aluminiumsfolie.


Skjær så avokado og agurk i terninger, ha lime på avokadoen så den ikke blir brun. Ha så agurken og avokadoen i en skål eller i en dyp tallerken, finhakk hvitløken og bland sammen.
Finhakk så chiliene, knus cashewnøttene og dryss over.
Smak til med lime, du kan også ha i litt salt og pepper om du ønsker det.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat