Gå til hovedinnhold

Jordbær og hvit sjokolade ostekake med havre og cashew kjeksbunn

 

Jeg burde vel egentlig lage fastelavnsboller idag, men det fristet mer med kake. Jeg har lenge villet lage en ostekake med bunn som ser mer ut som en skål, og så hadde de tilbud på jordbær denne uken, så da måtte jeg bare lage denne ostekaken med jordbær og hvit sjokolade.
Jeg er utrolig glad i jordbær, men syns at 50 kr. er altfor dyrt, jeg husker når jeg var liten at det kostet 20-25 kr, og nå koster det det dobbelte.
Bunnen er med havre og cashewkjeks, jeg legger ved oppskriften på de også, men det går også helt fint å bruke digestive kjeks istedenfor. Skal du lage kaken med disse kjeksene, bør kjeksene lages kvelden før.


Ingredienser

Havre og cashewkjeks:
75g smør
100g havregryn
120g usaltede cashewnøtter
En klype salt
2 ss brunt sukker
1/2 ts natron
1 egg
3 ss potetmel

Bunn:
250g kjeks
80g smør

Jordbærkrem:
400g jordbær
50ml vann
3 gelatinplater (bløtlegges i vann)
200g Philadelphia
1,5 dl pisket krem

Hvit sjokolade krem:
1 dl kremfløte
2 gelatin plater (bløtlegges i vann)
100g hvit sjokolade
100g Philadelphia
1,5 dl pisket kremfløte

Hvit sjokolade pynt:
80g hvit sjokolade
1/2 jordbær

Slik gjør du:

Begynn med å lage kjeksene, skal du bruke Digestive kjeks kan du hoppe over dette steget.
Smelt smøret.
Kjør havregryn og cashewnøtter glatt i en foodprosessor, ha så i sukkeret, og kjør videre til det blander seg.
Ha så havre og cashew blandingen i smøret sammen med natron og rør sammen. Ha så i egget, bland sammen, og sikt inn potetmel.
Ha så deigen på plastfolie, trykk den flat og legg den i kjøleskapet i en times tid.
Finn så frem to brett med bakepapir, sett stekeovnen på 160°C.
Kjevle så ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse på et bakepapir med plastfolie over. Dette trikset er utrolig effektivt, man slipper at deigen fester seg i kjevlen.
Trykk så ut runde kjeks med en rund utstikker, en kopp eller et glass. Fjern deigen rundt, og løft kjeksene forsiktig over på brettet, du kan evt. prikke de med en tannpirker om du ønsker det.
Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter til de er gylne i kantene. Avkjøl først på brettet, og flytt de over på rist etterpå, oppvares i en lukket boks i romtemperatur.


Lag så bunnen. Smelt smøret.
Knus så kjeksene i en foodprosessor eller i en brødpose med en kjevle eller kjøttklubbe.
Ha smulene i smøret og bland godt sammen.
Finn så frem en springform, på 24-26 diameter, ha bakepapir i bunnen og rundt langs kantene.
Ha så i kjeksblandingen og klem ned bunnen og klem langs kantene til det ser ut som en slags skål. Sett så bunnen i fryseren i en halv time.


Lag så jordbær og hvit sjokolade krem, de må lages samtidig.
Begynn med jordbærene, skjær de i fire og ha de i en kjele med vann, og kok opp på middels varme til det blir pureaktig, og kjør glatt med en stavmikser, om du vil ha de litt søtere kan du tilsette honning eller sukker, skal du ha sukker må det has i først sammen med jordbær og vann. Jeg har brukt honning.
Bløtlegg så gelatinen i kaldt vann etter pakkens anvisning, og klem ut væsken.
Rør så inn gelatinen i jordbærpureen, og avkjøl noe.
Ha så kremfløte i en kjele og varm den opp, den skal ikke koke.
Bløtlegg så gelatinen, klem ut væsken og rør inn i kremfløten. Ha så i den hvite sjokoladen, beveg litt med kjelen for å dekke sjokoladen med fløte. Vent noen minutter og rør, rør til du har en glatt og fin ganache, avkjøl noe og rør underveis så den ikke klumper seg pga gelatinen.
Ha så 200g Philadelphia i en bolle og 100g i en annen bolle. Rør først Philadelphia’en litt så den ikke er helt stiv.
Ha så jordbærgeleen i bollen med 200g Philadelphia og rør inn vekselvis i 2-3 omganger.
Ha så den hvite sjokoladen i bollen med 100g Philadelphia, og rør inn vekselvis i 2-3 omganger, her må du bruke visp for å unngå klumper.
Pisk så kremfløten stiv, jeg tok bare 3 dl og fordelte i begge kremene.
Vend så inn kremfløten vekselvis.


Ha så kremene i «bunnskålen», og rør forsiktig for å lage en form for marmorering. Jeg hadde begge i samtidig, noe jeg ikke burde ha gjort. Først burde jeg ha i jordbærkremen og, så helle over den hvite sjokolade kremen, og så røre den forsiktig inn, da ville jeg nok ha fått en finere marmorering.
Sett så kaken i fryseren i en time, og deretter i kjøleskapet.


Lag så pynten. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad, og finn frem en hjerte pepperkake form, ha så plastfolie på en tallerken.
Ha ca 2 ts hvit sjokolade i hjerte formen og fordel utover, skjær så jordbær så det ser ut som hjerter og legg på den hvite sjokoladen, og løft formen forsiktig opp.
Ha så resten av den hvite sjokoladen på tallerkenen og smør den utover. (Se bilde).
Pynt så kaken med hvit sjokolade knekk, hjerter og jordbær.
Kaken smaker best når den har fått stått i kjøleskapet natten over.




Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat