Gå til hovedinnhold

Farfalle med pesto

 

Etter at jeg lagde pizza med pesto her om dagen har jeg gått med vann i munnen, og tenkt på pesto. Så jeg tok meg en tur til butikken for å kjøpe basilikum, denne gangen for å lage pasta med pesto. Jeg kom også til å tenke på at det er en stund siden sist jeg lagde pasta, så da var valget enkelt.
I pestoen bruker jeg cashewnøtter istedenfor pinjekjerner, fordi jeg syns det er bedre. Jeg prøvde det for en stund siden da jeg ville lage pesto og oppdaget at jeg ikke hadde pinjekjerner, og måtte bruke cashewnøtter istedet, etter det har jeg kun laget pesto med cashewnøtter.
Jeg har ikke pastamaskin, så pastaen er kjevlet ut og formet på et ravioli brett.
Har du ikke et raviolibrett kan du fint lage farfalle eller pastasløyfer ved å skjære deigen i små firkanter, brette inn på samme måte og lage mønster i endene med en gaffel.


Ingredienser

Pastadeig:
175g pizza mel
En klype salt
1-2 ss olivenolje
2 egg

Pesto:
25g basilikum blader
2 hvitløksfedd
40g parmesan
2 håndfuller cashewnøtter
75ml olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper

Tilbehør:
Cherrytomater
Basilikum
Revet parmesan

Slik gjør du:

Begynn med å lage pasta deigen.
Bland sammen mel og salt i en bolle eller rett på kjøkkenbenken. Ha så i olivenolje og egg og bland sammen til du får en jevn og fin deig. Pakk så pastadeigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet en halvtime.


Rist så cashewnøttene og avkjøl.
Riv så parmesanen på et rivjern.
Ha så alle ingrediensene unntatt sitron, salt og pepper i en bolle, og kjør glatt med stavmikser.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper, dekk så bollen med plastfolie og sett pestoen i kjøleskapet.


Kok så pasta vannet og ha i litt salt.
Kjevle så ut pastadeigen så tynn som du klarer å få den. Ha mel på deigen mens du kjevler den ut så den ikke klemstrer seg til kjevlen.
Del deigen i like store firkanter, og dra litt i deigen, så den blir mer rektangulær form, og brett inn midten og sidene ut, og klem sammen. Det skal se ut som sløyfer.
Kok pastaen i 8-10 minutter.
Server med pesto, cherrytomater, basilikum og revet parmesan.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat