Etter at jeg lagde pizza med pesto her om dagen har jeg gått med vann i munnen, og tenkt på pesto. Så jeg tok meg en tur til butikken for å kjøpe basilikum, denne gangen for å lage pasta med pesto. Jeg kom også til å tenke på at det er en stund siden sist jeg lagde pasta, så da var valget enkelt.
I pestoen bruker jeg cashewnøtter istedenfor pinjekjerner, fordi jeg syns det er bedre. Jeg prøvde det for en stund siden da jeg ville lage pesto og oppdaget at jeg ikke hadde pinjekjerner, og måtte bruke cashewnøtter istedet, etter det har jeg kun laget pesto med cashewnøtter.
Jeg har ikke pastamaskin, så pastaen er kjevlet ut og formet på et ravioli brett.
Har du ikke et raviolibrett kan du fint lage farfalle eller pastasløyfer ved å skjære deigen i små firkanter, brette inn på samme måte og lage mønster i endene med en gaffel.
Ingredienser
Pastadeig:
175g pizza mel
En klype salt
1-2 ss olivenolje
2 egg
Pesto:
25g basilikum blader
2 hvitløksfedd
40g parmesan
2 håndfuller cashewnøtter
75ml olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
Tilbehør:
Cherrytomater
Basilikum
Revet parmesan
Slik gjør du:
Begynn med å lage pasta deigen.
Bland sammen mel og salt i en bolle eller rett på kjøkkenbenken. Ha så i olivenolje og egg og bland sammen til du får en jevn og fin deig. Pakk så pastadeigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet en halvtime.
Rist så cashewnøttene og avkjøl.
Riv så parmesanen på et rivjern.
Ha så alle ingrediensene unntatt sitron, salt og pepper i en bolle, og kjør glatt med stavmikser.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper, dekk så bollen med plastfolie og sett pestoen i kjøleskapet.
Kok så pasta vannet og ha i litt salt.
Kjevle så ut pastadeigen så tynn som du klarer å få den. Ha mel på deigen mens du kjevler den ut så den ikke klemstrer seg til kjevlen.
Del deigen i like store firkanter, og dra litt i deigen, så den blir mer rektangulær form, og brett inn midten og sidene ut, og klem sammen. Det skal se ut som sløyfer.
Kok pastaen i 8-10 minutter.
Server med pesto, cherrytomater, basilikum og revet parmesan.
Kommentarer
Legg inn en kommentar