Gå til hovedinnhold

Brownies med cashewnøtter

 

Brownies må være den raskeste kaken å lage.
Idag tidlig når jeg stod opp hadde jeg utrolig lyst til å lage en kake. Så jeg spiste frokost og satte i gang.
Først skulle jeg bare lage brownies, men så kom det tilfeldigvis noen cashewnøtter med også underveis.
Det er også cashewnøtter i sjokolade ganachen og så drysset jeg også noen cashewnøtter over brownien.
Utrolig god kake, og en av de letteste og raskeste kakene man kan lage.


Ingredienser

Brownies:
120g usaltede cashewnøtter
100g Freia lys kokesjokolade
50g Freia 70% kokesjokolade
75g smør
3 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1/2 ts natron
2 toppede ss hvetemel

Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
100g Freia lys kokesjokolade

Du trenger også:
2 håndfuller cashewnøtter
En klype salt til nøttene

Slik gjør du:

Begynn med å riste cashewnøttne i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter og avkjøl.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Smelt sjokoladen, skjær smøret i terninger og vend inn i sjokoladen vekselvis, avkjøl noe.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Hell så sjokoladen i eggedosisen og vend den inn.
Knus så cashewnøttene med en kjøttklubbe eller kjevle og vend inn sammen med natron.
Sikt så inn melet, og ha røren i en ildfast form eller i en mindre langpanne form. Hvis kaken hever veldig eller blåser seg opp må du stikke hull i den med en tannpirker eller et grillspyd.
Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.


Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten, sett kjelen til side, ha i sjokoladen og vent noen minutter.
Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, og avkjøl noe
Rist så cashewnøttene i en varm panne på middels varme.
Mot slutten har du halvparten over på en tallerken og grovknuser de, så heller du de i ganachen, og rører godt.
Resten av nøttene rister du videre i pannen med litt salt, så skal de knuses lett og drysses over brownien.
Fordel så ganachen over brownien og dryss over cashewnøtter, sett kaken kaldt til ganachen har stivnet.
1-2 timer i kjøleskapet, eller 30 minutter i fryseren, men ta den ut i tide så den ikke frosner. Kaken oppbevares i kjøleskapet.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat