Gå til hovedinnhold

Ørret med mangosalat

 

Av og til kan man bruke ordtaket, det enkle er ofte det beste, og det var akkurat det jeg tenkte idag da jeg skulle lage middag. Jeg kom til å tenke på at det var en stund siden jeg spiste fisk, så da lagde jeg ørretfilet med det noe av det beste jeg vet, mangosalat med chili og koriander. Idag puttet jeg også litt rødløk og gulrot i salaten også, og vårløken som alltid er med. Det er utrolig raskt og enkelt å lage, og så er det jo også så godt!

Ingredienser

Mango salat:
1 mango
2 vårløk
1/2 rødløk
1 gulrot
1 rød chili
2 hvitløksfedd
4 ts soyasaus
1/2 lime
1 ts honning

Du trenger også:
2 ørretfileter uten skinn og bein
Olivenolje og smør til steking


Slik gjør du:

Begynn med å lage salaten, finhakk chili og hvitløk og ha i en skål, tilsett så soyasaus, lime og honning og rør det sammen.
Skjær så mangoen i terninger, vårløken i skrå strimler, riv så gulroten med en skreller, og skjær i tynnere strimler med en kniv. Del så rødløken i to, og bruk skrelleren til å skjære tynne strimler.
Hell så soya, lime og chili blandingen i salaten, og bland sammen, smak så til med salt og pepper og evt. litt mer lime.
Ha over litt koriander blader før servering. Du kan også ha det i salaten, men jeg må hive det oppå etterpå, siden jeg er den eneste i huset som liker det.Ha så salt på ørretfiletene, og finn frem en grillpanne, sett pannen på platen på høy varme, ha i litt olje og vent til pannen er varm før du har i ørreten.
Ha så i ørretfiletene og fres de på begge sider til de har fått grillmønster på begge sider, ha så i 1 ss smør og litt rødløk og skvis over litt limesaft og la det frese videre.
Legg så ørretfiletene på et papir så fettet får rent av de litt før servering.Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat