Av og til kan man bruke ordtaket, det enkle er ofte det beste, og det var akkurat det jeg tenkte idag da jeg skulle lage middag. Jeg kom til å tenke på at det var en stund siden jeg spiste fisk, så da lagde jeg ørretfilet med det noe av det beste jeg vet, mangosalat med chili og koriander. Idag puttet jeg også litt rødløk og gulrot i salaten også, og vårløken som alltid er med. Det er utrolig raskt og enkelt å lage, og så er det jo også så godt!
Ingredienser
Mango salat:
1 mango
2 vårløk
1/2 rødløk
1 gulrot
1 rød chili
2 hvitløksfedd
4 ts soyasaus
1/2 lime
1 ts honning
Du trenger også:
2 ørretfileter uten skinn og bein
Olivenolje og smør til steking
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten, finhakk chili og hvitløk og ha i en skål, tilsett så soyasaus, lime og honning og rør det sammen.
Skjær så mangoen i terninger, vårløken i skrå strimler, riv så gulroten med en skreller, og skjær i tynnere strimler med en kniv. Del så rødløken i to, og bruk skrelleren til å skjære tynne strimler.
Hell så soya, lime og chili blandingen i salaten, og bland sammen, smak så til med salt og pepper og evt. litt mer lime.
Ha over litt koriander blader før servering. Du kan også ha det i salaten, men jeg må hive det oppå etterpå, siden jeg er den eneste i huset som liker det.
Ha så salt på ørretfiletene, og finn frem en grillpanne, sett pannen på platen på høy varme, ha i litt olje og vent til pannen er varm før du har i ørreten.
Ha så i ørretfiletene og fres de på begge sider til de har fått grillmønster på begge sider, ha så i 1 ss smør og litt rødløk og skvis over litt limesaft og la det frese videre.
Legg så ørretfiletene på et papir så fettet får rent av de litt før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar