Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt kylling med pesto og mozarella surret i serranoskinke

 

Jeg har lenge hatt lyst til å lage kyllingfilet fylt med mozarella og surre den i parmaskinke, men det hadde de ikke på butikken, så jeg kjøpte serranoskinke istedet, og prøvde med det.
Jeg lagde også noen serranoruller med kyllingfilet og mozarella skåret i ca. like store terninger som jeg la på rekke annenhver ytterst på ene enden av serranoskinken og rullet den rundt.
Så da ble det ovnsbakt kyllingfilet fylt med pesto og mozarella surret i serranoskinke, tomat og mozarella salat, og pesto og pinjekjerner vedsiden av, og jeg synes det smakte veldig godt.

Ingredienser

Pesto:
20g pinjekjerner
12-15 bunter frisk basilikum
2 hvitløksfedd
35g parmesan
50ml olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft

Kyllingfilet med fyll rullet i serranoskinke:
1/2 kyllingfilet (må deles på langs)
Litt salt og pepper
1 ts pesto
2 delvis tykke skiver fersk mozarella
2 skiver serranoskinke

Kylling og mozarella rullet i serranoskinke:
1/2 kyllingfilet
1 ts pesto
1/2 fersk mozarella
5 skiver serranoskinke

Tomat og mozarella salat:
10 cherrytomater
1/2 fersk mozarella
2 små hvitløksfedd
2-3 bunter frisk basilikum
1 ts olivenolje extra virgin
Salt og pepper
Sitronsaft


Slik gjør du:

Begynn med å lage pestoen først da den skal brukes som marinaden til kyllingen.
Ha så pinjekjernene på en rist med bakepapir og sett midt i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter. Du kan godt ta litt flere pinjekjerner i samme slengen så du har det klart til salaten.
Knus så pinjekjernene i en morter, ha i hvitløk, og litt og litt olivenolje, basilikum og parmesan, bland godt sammen.
Du kan også bruke stavmikser eller foodprosessor om du heller ønsker det, jeg valgte morteren idag da jeg ville ha en litt grovere pesto.
Ha så pestoen over i en skål når den er ferdig og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dekk så pestoen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Finn så frem kyllingfileten og skjær den på langs, finn så en kjøtt klubbe eller kjevle bank den ene halvdelen flat, ha så på litt salt og pepper og fordel pestoen utover hele fileten, legg på mozarella og rull den sammen, surr så rundt serranoskinken og legg på en rist med aluminiumsfolie.
For å lage serrano ruller må du først skjære resten av kyllingen i terninger, ha så på litt salt og pepper, 1 ts pesto og bland godt, men vær forsiktig med saltet ettersom at serranoskinken er veldig salt fra før av.
Skjær så mozarella ca. i like store biter som kyllingen.
Legg så serranoskinken på aluminumsfolien og legg kylling og mozarella annen hver i ene enden, og rull rundt så skjøten kommer nederst.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft og stek på risten midt i ovnen i 15-20 minutter.Lag så cherry tomat og mozarella salaten, skjær cherry tomatene i fire, og skjær så mozarella i små terninger, og ha i en skål.
Finhakk så hvitløk og basilikum og ha i skålen, ha så i salt, pepper, sitronsaft og olivenolje, og bland det sammen. Smak til med mer salt og pepper og evt. litt mer sitronsaft.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat