Jeg har lenge hatt lyst til å lage kyllingfilet fylt med mozarella og surre den i parmaskinke, men det hadde de ikke på butikken, så jeg kjøpte serranoskinke istedet, og prøvde med det.
Jeg lagde også noen serranoruller med kyllingfilet og mozarella skåret i ca. like store terninger som jeg la på rekke annenhver ytterst på ene enden av serranoskinken og rullet den rundt.
Så da ble det ovnsbakt kyllingfilet fylt med pesto og mozarella surret i serranoskinke, tomat og mozarella salat, og pesto og pinjekjerner vedsiden av, og jeg synes det smakte veldig godt.
Ingredienser
Pesto:
20g pinjekjerner
12-15 bunter frisk basilikum
2 hvitløksfedd
35g parmesan
50ml olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft
Kyllingfilet med fyll rullet i serranoskinke:
1/2 kyllingfilet (må deles på langs)
Litt salt og pepper
1 ts pesto
2 delvis tykke skiver fersk mozarella
2 skiver serranoskinke
Kylling og mozarella rullet i serranoskinke:
1/2 kyllingfilet
1 ts pesto
1/2 fersk mozarella
5 skiver serranoskinke
Tomat og mozarella salat:
10 cherrytomater
1/2 fersk mozarella
2 små hvitløksfedd
2-3 bunter frisk basilikum
1 ts olivenolje extra virgin
Salt og pepper
Sitronsaft
Slik gjør du:
Begynn med å lage pestoen først da den skal brukes som marinaden til kyllingen.
Ha så pinjekjernene på en rist med bakepapir og sett midt i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter. Du kan godt ta litt flere pinjekjerner i samme slengen så du har det klart til salaten.
Knus så pinjekjernene i en morter, ha i hvitløk, og litt og litt olivenolje, basilikum og parmesan, bland godt sammen.
Du kan også bruke stavmikser eller foodprosessor om du heller ønsker det, jeg valgte morteren idag da jeg ville ha en litt grovere pesto.
Ha så pestoen over i en skål når den er ferdig og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dekk så pestoen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Finn så frem kyllingfileten og skjær den på langs, finn så en kjøtt klubbe eller kjevle bank den ene halvdelen flat, ha så på litt salt og pepper og fordel pestoen utover hele fileten, legg på mozarella og rull den sammen, surr så rundt serranoskinken og legg på en rist med aluminiumsfolie.
For å lage serrano ruller må du først skjære resten av kyllingen i terninger, ha så på litt salt og pepper, 1 ts pesto og bland godt, men vær forsiktig med saltet ettersom at serranoskinken er veldig salt fra før av.
Skjær så mozarella ca. i like store biter som kyllingen.
Legg så serranoskinken på aluminumsfolien og legg kylling og mozarella annen hver i ene enden, og rull rundt så skjøten kommer nederst.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft og stek på risten midt i ovnen i 15-20 minutter.
Lag så cherry tomat og mozarella salaten, skjær cherry tomatene i fire, og skjær så mozarella i små terninger, og ha i en skål.
Finhakk så hvitløk og basilikum og ha i skålen, ha så i salt, pepper, sitronsaft og olivenolje, og bland det sammen. Smak til med mer salt og pepper og evt. litt mer sitronsaft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar