Gå til hovedinnhold

Oreo brownies

 

Oreo brownies er en kake jeg faktisk lagde ved et uhell en gang, og kunne jo ikke kaste kaken, så jeg avkjølte den og når jeg smakte på den så var den merkelig nok utrolig god.
Jeg skulle i utgangspunktet lage en sjokoladekake, men så var jeg litt for raus med sukker mengden i farten, og 2 ss ble til 1 dl, og jeg aner ikke hvordan jeg fikk det til.
Men av og til kan uhell faktisk bli til noe bra, som akkurat disse Oreo brownies’ne
Forrige gang hadde jeg ikke krem på kaken, men siden det er Oreo brownies så måtte den jo nesten ha ostekrem, så da ble det en philadelphia og hvit sjokolade krem denne gangen. Og kaken ble akkurat som brownies skal være, seigt og godt, og i tillegg til det så smaker den oreo.

Ingredienser

Brownies:
150g selskaps sjokolade
75g smør
1 pakke Oreo kjeks
3 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1 ts natron
1 ss hvetemel

Glasur:
200g philadelphia
100g hvit sjokolade
1/2 pakke Oreo kjeks til topping

Sjokoladesaus:
50ml kremfløte
50g lys kokesjokolade


Slik gjør du:

Begynn med å lage Oreo brownie deigen.
Sett stekeovnen på 180°C
Smelt sjokoladen i en kjele eller over vannbad, skjær så smøret i terninger og rør inn vekselvis i 2-3 omganger og avkjøl.
Knus så oreokjeksen, enten i en brødpose med kjevle eller i foodprosessoren.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, og ha i sjokoladen, rør godt.
Ha så i knuste oreo, mel og natron og bland alt godt sammen.
Finn så frem en mindre langpanne form eller en ildfast form, ha i bakepapir og hell i kakerøren.
Stek så kaken midt i ovnen i 30-40 minutter.
Avkjøl så kaken til den er helt kald.


Lag så glasuren.
Smelt den hvite sjokoladen, og avkjøl.
Ha så philadelphia i en bolle og rør den med en gaffel.
Hell så den hvite sjokoladen i philadelphia’en og bland godt sammen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Lag så sjokoladesausen.
Ha fløten i en kjele og varm den opp, den skal ikke koke, så når du ser at det begynner å komme damp opp skal du trekke kjelen til side.
Ha så i sjokoladen, og beveg litt med kjelen for å fordele kremfløten over sjokoladen og vent 5-10 minutter før du begynner å røre.
Rør så sammen til du får en jevn og glatt sjokolade saus.
Avkjøl så sjokoladesausen noe, og hell den i en spruteflaske eller i et jar. Når sjokoladesausen er blitt kald kan du sette den i kjøleskapet.
Sjokoladesausen står seg en stund i kjøleskapet og den kan også brukes til andre ting, som f.eks på is eller til andre typer desserter. Du må gjerne doble oppskriften på sjokoladesausen om du ønsker det.


Ha så glasuren på kaken, fordel den godt utover hele kaken, unntatt sidene.
Knekk så Oreokjeks å dryss oppå kremen, og til slutt har du over sjokoladesausen.
Sett så kaken i kjøleskapet.
Det burde gå fint å ta seg et stykke med en gang om du ikke kan vente, men som alle kaker blir den bare bedre og bedre jo lenger den står i kjøleskapet.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat