Gå til hovedinnhold

Mozarella og pesto snurrer

 

Mozarella og pesto snurrer er et perfekt alternativ når du vil ha noe annet til frokost, kvelds eller som mellom måltid.
Jeg har tidligere laget mozarella pizzasnurrer, så disse er vel så og si ganske lik, bare med pesto istedenfor pizzasaus.
Pestoen er laget med cashew nøtter, jeg hadde ikke pinjekjerner så da måtte jeg ta cashew nøtter istedet, og jeg angrer ikke. Pestoen ble så god at jeg kunne sittet og spist den med skje rett fra skålen.


Ingredienser

Pizzadeig:
1,5 dl lunkent vann
4 ts tørrgjær
2 ts sukker
300g pizzamel
1/2 ts bakepulver
1-2 ss tørket oregano
1-2 ss tørket basilikum
En klype salt
1 ss olivenolje

Grønn pesto:
50ml olivenolje
30g cashew nøtter
1/2 potte basilikum
2 hvitløksfedd
30g parmesan
Salt og pepper
Sitronsaft

Du trenger også:
Fersk mozarella
Revet parmesan


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen.
Bland sammen tørrgjær og sukker i lunkent vann til gjæren har løst seg helt opp.
Dekk så til målebegeret med et lite asjett og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen, dette kan ta fra 5-10 minutter.
Bland så sammen hvetemel, bakepulver, salt, tørket oregano og basilikum i en bolle.
Ha så i olivenolje og gjærblandingen og bland først sammen deigen med en gaffel eller skje, og derretter må den eltes for hånd.
Dekk så bollen med plastfolie og sett den et lunt sted til den er hevet til dobbel størrelse.


Lag så pestoen.
Begynn med å knuse cashew nøttene med en morter, og riv parmesanen.
Ha olivenolje, hvitløk, basilikum, cashew nøtter og parmesan i et beger eller en skål og kjør med stavmikser.
Når du har oppnådd ønsket konsistens har du pestoen i en skål, og smaker til med sitronsaft, salt og pepper. Dekk så pestoen med plastfolie å sett i kjøleskapet.


Skjær så mozarella i staver.
Finn frem deigen og del den i 4 emner, og del hvert emne i 4, og trill ut like lange pølser og kjevle de flat.
Pensle så deigen med pesto og legg mozarella i midten.
Klem så sidene mot hverandre for å lukke deigen, klem ned skjøten, og rull deigen. Så fletter du sammen to og to.
Sett så stekeovnen på 200°C over og under varme.
Etterhev så snurrene i 10-15 minutter, pensle med pesto og dryss over revet parmesan.
Stek så snurrene midt i ovnen i 10-12 minutter.



Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat