Idag var det på tide med noe kjøtt eller fisk, siden jeg har spist en del grønnsaksretter i det siste, så da ble det laks til middag idag.
Som tilbehør ble det så enkelt som ovnsbakt fylt aubergine og urtedressing.
Auberginen er fylt med innmaten sin, chili, hvitløk, sjalottløk, sjampinjong, cherrytomater, bladpersille og koriander, og toppet med mozarella.
Urtedressingen er en relativt rask creme fraiche dressing som kan lages på to minutter, hvis ikke mindre, og passer til det meste.
Ingredienser
Ovnsbakt fylt aubergine:
Olivenolje til steking
1 aubergine
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1 sjalottløk
2-3 små sjampinjonger
250g cherrytomater
2 bunter frisk bladpersille
2 bunter frisk koriander
1-2 ts spisskummen
1-2 ts koriander malt
Salt og pepper
Sitronsaft
Revet mozarella
Urtedressing:
2-3 generøse ss creme fraiche
1 bunt frisk bladpersille
1 hvitløksfedd
1-2 ts middelhavskrydder
1/2 ts paprikapulver
Salt og pepper
Du trenger også:
2 laksefileter
Olje til steking
Slik gjør du:
Begynn med å fjerne endene av auberginen, og del i to på langs.
Riss så inn et rektangel i auberginen med en kniv, skjær ut så mye du klarer, og bruk derretter en skje for å skrape ut resten av innmaten. Pass på at det ikke blir hull i skallet.
Ha så salt på auberginen som skal fylles og legg med innsiden ned på et papir.
Skjær så innmaten i små terninger å ha i en skål, da den skal brukes i fyllet.
Finhakk så hvitløk, chili og sjalottløk å ha i skålen sammen med innmaten til auberginen.
Skjær så sjampinjong i små biter og ha i skålen sammen med resten.
Lag så fyllet.
Ha så olivenolje i en panne, og ha alle grønnsakene i pannen, la de frese på middels høy varme til de begynner å samle seg.
Tilsett litt vann, men ikke mer enn 50ml, og ha i finhakket bladpersille og koriander.
Ha så i malt koriander og spisskummen, og bland sammen.
Smak til med salt og pepper, og la det frese videre.
Smak så til med mer salt og pepper og evt. litt sitronsaft.
Sett stekeovnen på 200°C
Legg så den delte auberginen på en rist med aluminiumsfolie. Tørk evt. væske av auberginen, og ha i fyllet, og strø over revet mozarella eller en annen ost om du heller foretrekker det.
Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
Lag så urtedressingen, finhakk hvitløk og bladpersille, ha creme fraiche i en skål, ha i bladpersille, hvitløk, middelhavskrydder, paprikapulver, salt og pepper, og bland sammen. Smak til med salt og pepper.
Dekk dressingen med plastfolie å sett i kjøleskapet til den skal serveres.
Har du ikke middelhavskrydder, kan du bruke provence krydder, det er ganske likt.
Finn så frem laksefiletene, du velger selv om du vil beholde skinnet på eller om du vil ta det av.
Salt så laksefiletene på begge sider.
Finn frem en stekepanne, sett platen på høy varme og ha i olje, vent til pannen er varm og ha i laksefiletene med skinnsiden ned.
Stek så laksefiletene etter eget ønske. Her i huset liker vi den godt stekt, så her er det ingen rosa kjerne.
Et tips for å få sprøtt skinn er å tørke skinnet godt før du steker laksefileten, og så presse den ned med stekespaden mens den stekes.
Legg så laksefiletene på et papir så fettet får rent av de litt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar