Pålegg er noe vi alle kjøper på butikken, men det går faktisk an å lage det også selv.
Jeg er faktisk ikke så glad i pålegget som man kan få på butikken her i landet, og spiser egentlig bare kun ost.
Noe av det letteste å lage er vel vegetar pålegg, med kikerter eller bønner, eller begge deler.
På Rema har jeg sett at de har noe vegetar pålegg med paprika, så har de vel også hummus og guacamole om jeg husker riktig.
Vi pleide faktisk å kjøpe den med paprika, men så lagde jeg det selv, og etter det har den ikke blitt kjøpt igjen.
Denne gangen hadde jeg aubergine, løk og urter i også, og det smakte utrolig godt!
Ingredienser
Du trenger:
1 spisspaprika
1/2 aubergine
1 løk
1 bunt rosmarin
2-3 bunter bladpersille
2-3 bunter koriander
150g kokte kikerter
2-3 ss olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære paprika, løk og aubergine i skiver.
Finn frem en grill panne og sett platen på fullt, vent til pannen er varm og stek grønnsakene hver for seg. Snu de ofte og stek til grønnsakene er møre, ikke bruk olje i pannen.
Legg så de ferdig «grill stekte» grønnsakene på en tallerken.
Finhakk så rosmarin, bladpersille og koriander.
Ha alt i en foodprosessor sammen med kikertene, og kjør glatt. Spe på med litt olivenolje og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Det skal ha en tykk pure aktig konsistens.
Ha kikertpålegget i en boks og avkjøl, oppbevares i kjøleskapet. Smaker ekstra godt med litt gressløk på toppen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar