Jeg har bestemt meg for å spise litt sunnere og grønnere, ettersom at jeg begynner å dra på årene og burde komme meg på treningssenteret. Uansett hvor glad jeg er i meierismør, så må jeg nok spise mindre av det, evt. droppe det i matlagingen og spare det til baksten. Så jeg vil nå prøve å lage flere sunne retter og mer salater fremover.
Jeg er jo i grunn «halvt vegetarianer» hvis man kan si det sånn. Jeg pleier faktisk å spise grønnsaksretter oftere enn kjøttretter faktisk.
Idag lagde jeg en type grønnsaksform med aubergine, blomkål, paprika, rødløk og kikerter med hvitløk og rosmarin dressing servert på en seng av hjertesalat.
Det ble utrolig godt, for de kresne smaksløkene mine ihvertfall.
Ingredienser
Grønnsaksform:
Olivenolje til steking
1/2 blomkål
1/3 aubergine
1 spisspaprika
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1-2 ts spisskummen malt
1-2 ts koriander malt
150g kikerter (kokte)
2-3 bunter frisk bladpersille
2-3 bunter frisk koriander
Salt og pepper
Sitronsaft
Hvitløk og rosmarin dressing:
1 hvitløksfedd
1 bunt rosmarin
2-3 ss creme fraiche
Salt og pepper
Sitronsaft
Du trenger også:
4 blader hjertesalat
1 bunt rosmarin
Slik gjør du:
Begynn med å koke kikertene.
Skjær så aubergine, paprika og rødløk i terninger, finhakk hvitløken og plukk ut små blomkålbuketter.
Finhakk så bladpersille og koriander.
Ha olivenolje i en panne, og ha i alle grønnsakene, krydre med spisskummen, malt koriander, salt, pepper og sitronsaft, og la det frese til blomkålen begynner å bli mør.
Ha så i kikertene sammen med bladpersille og koriander, bland sammen og la det frese i 1-2 minutter til og ha alt i en ildfast form, ha i litt til olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og bland sammen.
Sett så formen midt i ovnen på 200°C i 15-20 minutter.
I mellomtiden kan du lage dressingen.
Ha creme fraiche i en skål, finhakk hvitløk og rosmarin, å ha i creme fraichen, smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Vask så salaten og finhakk en til bunt rosmarin til å drysse over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar