Gå til hovedinnhold

Grønnsaker og ris med søt soyasaus

 

Grønnsaker og ris med søt soyasaus er utrolig godt og utrolig lett å lage, og ikke minst raskt å lage. Og du kan bruke hva som helst av det du måtte ha av grønnsaker.
Jeg endte opp med sjalottløk, rødløk, chili, hvitløk, ingefær, squash, gulrot, sjampinjong, vårløk, basilikum og koriander.
Søt soyasaus er utrolig lett å lage, det er bare å ha soyasaus og brunt sukker i en kjele å koke opp til sukkeret har løst seg opp, og sette til side. Du kan også bruke honning, om du ønsker det.

Ingredienser

Du trenger:
1 sjalottløk
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
5 g ingefær rot
1/2 squash
1 gulrot
3-4 små sjampinjong
2 vårløk
3-4 bunter frisk basilikum
2-3 bunter frisk koriander
1 ss kokosolje til steking
1 dl ananasjuice eller vann
1 ss oystersaus
2 dl ris

Søt soyasaus:
6 ss soyasaus
1 toppet ss brunt sukker

Du trenger også:
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du:

Begynn med å skjære alle grønnsakene og fordel i forskjellige skåler.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili, riv ingefæren med et rivjern og ha i en skål.
Skjær så gulrot i strimler, og ha i en skål.
Skjær så squashen, det ytterste og hardeste i større biter og ha i skålen sammen med gulroten. Resten av squashen, kjernen skal skjæres i bitte små terninger og has i skålen sammen med hvitløk, sjalottløk, chili, osv.
Skjær så rødløk i strimler og ha i skålen sammen med gulroten og squashen.
Skjær så sjampinjong i skiver og ha i en skål for seg selv.
Skjær så vårløken på skrått og ha i en skål for seg selv.
Finhakk så frisk basilikum og koriander.


Begynn med å koke risen.
Ha så soyasaus og brunt sukker i en kjele og kok opp på middels høy varme til sukkeret har løst seg helt opp, og trekk kjelen til side.
Ha så kokosolje i en panne på høy og vent til oljen begynner å bli varm, ha så i hvitløk, sjalottløk, chili, osv. og la det frese til løken er blank.
Ha så i gulrot, squash og rødløk, og la det frese litt.
Skru så ned varmen til middels varme.
Ha så i ananasjuice og oystersaus, og rør inn oystersausen.
Ha så i basilikum og koriander, rør om, og la det putre litt.
Ha så i sjampinjong og den søte soyasausen, rør om, og la det putre litt til.
Ha så i risen og vårløken og bland godt sammen, og la det frese litt til, men rør ofte så det ikke går i bunnen.
Kan spises som det er eller som tilbehør til f.eks fisk, du må gjerne ha f.eks kylling eller reker oppi også om du ønsker det. Her er det bare å ta det man har å hive det i pannen.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat