Grønnsaker og ris med søt soyasaus er utrolig godt og utrolig lett å lage, og ikke minst raskt å lage. Og du kan bruke hva som helst av det du måtte ha av grønnsaker.
Jeg endte opp med sjalottløk, rødløk, chili, hvitløk, ingefær, squash, gulrot, sjampinjong, vårløk, basilikum og koriander.
Søt soyasaus er utrolig lett å lage, det er bare å ha soyasaus og brunt sukker i en kjele å koke opp til sukkeret har løst seg opp, og sette til side. Du kan også bruke honning, om du ønsker det.
Ingredienser
Du trenger:
1 sjalottløk
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
5 g ingefær rot
1/2 squash
1 gulrot
3-4 små sjampinjong
2 vårløk
3-4 bunter frisk basilikum
2-3 bunter frisk koriander
1 ss kokosolje til steking
1 dl ananasjuice eller vann
1 ss oystersaus
2 dl ris
Søt soyasaus:
6 ss soyasaus
1 toppet ss brunt sukker
Du trenger også:
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære alle grønnsakene og fordel i forskjellige skåler.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili, riv ingefæren med et rivjern og ha i en skål.
Skjær så gulrot i strimler, og ha i en skål.
Skjær så squashen, det ytterste og hardeste i større biter og ha i skålen sammen med gulroten. Resten av squashen, kjernen skal skjæres i bitte små terninger og has i skålen sammen med hvitløk, sjalottløk, chili, osv.
Skjær så rødløk i strimler og ha i skålen sammen med gulroten og squashen.
Skjær så sjampinjong i skiver og ha i en skål for seg selv.
Skjær så vårløken på skrått og ha i en skål for seg selv.
Finhakk så frisk basilikum og koriander.
Begynn med å koke risen.
Ha så soyasaus og brunt sukker i en kjele og kok opp på middels høy varme til sukkeret har løst seg helt opp, og trekk kjelen til side.
Ha så kokosolje i en panne på høy og vent til oljen begynner å bli varm, ha så i hvitløk, sjalottløk, chili, osv. og la det frese til løken er blank.
Ha så i gulrot, squash og rødløk, og la det frese litt.
Skru så ned varmen til middels varme.
Ha så i ananasjuice og oystersaus, og rør inn oystersausen.
Ha så i basilikum og koriander, rør om, og la det putre litt.
Ha så i sjampinjong og den søte soyasausen, rør om, og la det putre litt til.
Ha så i risen og vårløken og bland godt sammen, og la det frese litt til, men rør ofte så det ikke går i bunnen.
Kan spises som det er eller som tilbehør til f.eks fisk, du må gjerne ha f.eks kylling eller reker oppi også om du ønsker det. Her er det bare å ta det man har å hive det i pannen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar