Gå til hovedinnhold

Cashew, toffee og sjokolade konfektkake

 

Cashew, toffee og sjokolade konfektkake er en relativt rask kake å lage hvis du vil ha kake og ikke kan vente, som meg i dette tilfellet. Jeg kunne ikke vente med å bake igjen etter ny året, så jeg brukte det jeg hadde liggende til å lage denne konfektkaken.
Denne kaken lages i en ildfast form eller en mindre langpanne form.
Det skal være en cashew bunn, toffee fyll og sjokolade ganache toppet med knuste og hele cashew nøtter.
Så skal kaken stå i fryseren i en time eller to, så er den klar til å spises.
En utrolig god kake for de som elsker sjokolade, toffee og cashew nøtter.

Ingredienser

Bunn:
200g cashew nøtter
60g smør
En klype salt

Toffee fyll:
50ml vann
3 ss lys sirup
4 ss sukker
1 ss brunt sukker
50g smør
1 dl kremfløte
Salt

Sjokolade ganache:
1 dl kremfløte
200g lys kokesjokolade

Du trenger også:
2 håndfull cashew nøtter til topping


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret og å riste cashew nøttene.
Fordel alle cashew nøttene rundt på et brett med bakepapir, og sett midt i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter, og avkjøl noe.
Kjør så cashew nøttene i foodprosessoren, det kan godt være litt små biter av nøtter.
Hell så cashew nøttene i smøret, ha i en klype salt og bland godt sammen.
Ha så bakepapir i en ildfast form og fordel cashew nøttene jevnt i bunnen, legg så et nytt bakepapir over og press bunnen ned med en hånd.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i 30-45 minutter.


Lag så toffee fyllet.
Ha vann, sirup, sukker og brunt sukker i en kjele og kok opp på middels varme til sukkeret har løst seg helt opp.
Ha så i smøret og rør det inn, og la karamellen boble videre i noen minutter til.
Ha så i kremfløten, rør den inn, og la karamellen boble videre til den tykner.
Du kan sjekke smak og konsistens ved å ta litt av karamellen på en teskje i et glass med iskaldt vann, og vente til karamellen stivner på teskjeen, så kan du smake og sjekke konsistensen, og evt. tilsette mer salt om det trengs. Toffee fyllet i denne kaken skal være ganske tykt.
Avkjøl så toffee fyllet noe og fordel det utover cashew bunnen.
Dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Lag så sjokolade ganachen.
Varm opp fløten, den skal ikke koke, så når det begynner å komme damp opp så skal du trekke den til siden.
Ha så sjokoladen i fløten, og beveg litt med kjelen for å fordele kremfløten over sjokoladen og vent noen minutter før du rører.
Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, og avkjøl noe før du har den på kaken.


Hell så sjokolade ganachen over toffee fyllet og fordel godt utover.
Ha så en håndfull cashew nøtter i en morter og grovknus de, og strø over sjokolade ganachen.
Ta så en håndfull til med cashew nøtter og legg hele cashew nøtter rundt over hele kaken.
Dekk så formen med plastfolie å sett i fryseren i en time eller to. Så er den faktisk klar til å spises.
Etterpå må kaken stå i kjøleskapet ettersom at toffee fyllet vil bli altfor hardt om den står i fryseren.




Etterpå må kaken stå i kjøleskapet ettersom at toffee fyllet vil bli altfor hardt om den står i fryseren.
Før du har konfektkaken i kjøleskapet kan du løfte den forsiktig ut av formen med bakepapiret, så løsner du bakepapiret fra kantene rundt hele kaken, og klipper bakepapiret litt så det ikke skal stikke opp av formen. Ha så kaken tilbake i formen og dekk den med plastfolie før du setter den i kjøleskapet.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat