Jeg trenger ikke kjøtt for å overleve, og jeg spiser faktisk mindre og mindre kjøtt i det siste. Jeg er ikke vegetarianer, men jeg liker faktisk å spise mat med kun grønnsaker. Jeg synes at det er mye lettere å fordøye, og det smaker også godt.
Idag har jeg prøvd meg på stekte nudler med grønnsaker, det ble utrolig godt, litt spicy, men det er bare bra for forbrenningen.
Ingredienser
Du trenger:
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
1 grønn chili
1 rød chili
5g fersk ingefær
5g fersk galangal
1-2 ss limeskall
1 bunt koriander
1 gulrot
2 vårløk
1/2 squash
200ml ananasjuice
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss oystersauce
2 blokker egg nudler
Slik gjør du:
Begynn med å finhakke chili, hvitløk og sjalottløk, og ha i en skål.
Riv så limeskallet på et rivjern, og ingefær og galangal, ha i skålen sammen med resten.
Skjær så det hardeste på squashen i større tynne firkanter, og ha i en skål for seg selv. Det innerste myke skjærer du i små terninger, og har i skålen sammen med løken, chilien, osv.
Skrell så gulroten og bruk skrelleren til å skrelle gulroten i strimler og skjær strimlene i to.
Skjær så vårløken på skrått, og ha i en skål for seg selv.
Finhakk så koriander, og la den ligge på brettet.
Kok så opp vann til nudlene.
Ha kokosolje i en panne på høy varme, og vent til pannen begynner å bli varm, før du har i ingefær, galangal, chili, hvitløk, sjalottløk, innmaten til squashen og limeskallet, og la det frese til løken er blank. Skru så ned varmen til middels varme.
Hell så i 50ml av ananasjuicen, rør om og la det putre litt.
Ha så i soyasaus, oystersauce, sesameolje og koriander, rør om og la det putre litt.
Ha så i 100ml av ananasjuicen og la det putre litt til og tilsett gulrot og squashen.
Ha så nudlene i vannet og rør om til de er oppløst, og ta nudlene fra platen, sil av vannet og ha nudlene i pannen sammen med vårløken, så tilsetter du resten av ananasjuicen og lar det frese til nudlene er ferdige. Smak til med limesaft, salt og pepper, og evt. litt honning om du vil ha mer sødme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar