Sjokolade kvikk lunsj kake med mascarponekrem blir nyttårs kaken i år, så nå må jeg vente til neste år før jeg kan bake igjen.
Men det er som de sier, nytt år nye muligheter, så da sier jeg nytt år nye muligheter for flere kaker.
Jeg har faktisk fundert litt på hvordan jeg skulle lage denne kaken, om jeg skulle ta utgangspunkt i hvordan man lager kit kat kake eller å lage en sjokoladekake bunn, og en mascarponekrem med kvikk lunsj biter, så siden jeg liker å eksperimentere så gikk jeg selvfølgelig for alternativ nummer to.
Selve sjokoladekaken er en utrolig god sjokoladekake jeg har laget flere ganger, og som også er relativt rask å lage, den trenger kun 20-25 minutter i ovnen.
Jeg bruker en justerbar kakeform uten bunnplate, siden det er den eneste formen jeg har for øyeblikket.
Kaken er dynket med O’boy, du kan også fint bruke sukkerlake til å dynke kaken med hvis du heller ønsker det.
Ingredienser
Sjokoladekake:
50g lys kokesjokolade
50g selskaps sjokolade
50g smør
2 egg
2 ss brunt sukker
2 ss sukker
100g hvetemel
1 ts natron
Mascarponekrem med kvikk lunsj:
1 boks mascarpone (250g)
2 dl kremfløte
1 ss melis
2 kvikk lunsj
O’boy dynk:
1 dl vann
2 ss O’boy
Sitronsaft
1-2 ss kremfløte
Sjokolade ganache:
100g lys kokesjokolade
1 dl kremfløte
Slik gjør du:
Du trenger totalt 12 kvikk lunsj for å lage denne kaken. Rundt kaken brukte jeg 9 kvikk lunsj, 2 i kremen og 1 på toppen. Kvikk lunsj’ene bør ligge i kjøleskapet så de er kalde til du skal bruke de i kremen, rundt og oppå kaken.
Begynn med å lage sjokoladekaken.
Sett stekeovnen på 200°C.
Smelt sjokoladen i en kjele eller over vannbad og rør inn smøret vekselvis, sett så til side og avkjøl.
Bland så sammen hvetemel og natron i en liten skål.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, hell så sjokoladen i eggedosisen og vend forsiktig inn.
Sikt så inn det tørre og ha kakerøren i en smurt form med bakepapir langs kantene.
Stek så kaken midt i ovnen i 20-25 minutter, og avkjøl.
Lag så kremen til kaken.
Ha mascarpone i en bolle og rør i den lett for hånd.
Ha så kremfløte og litt melis i en bolle og pisk kremfløten stiv, og vend inn vekselvis i mascarponekremen i 3-4 omganger.
Skjær så kvikk lunsj i små biter, eller grovknus den.
Vend så inn i kremen, og dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet til du skal ha den på kaken.
Det er viktig at du oppbevarer kvikk lunsj’ene som du skal bruke i kremen i kjøleskapet da de må være kalde for å få best resultat.
Lag så dynk til kaken, dette lager du så enkelt som å røre vann, O’boy og et par dråper sitronsaft i et målebeger, og mot slutten kan du ha i litt kremfløte, du kan også smake den til med mer sitronsaft eller O’boy avhengig av hvor søt eller syrlig du vil at dynken skal være, i denne kaken er den ment til å være søt, men ikke for søt.
Når kaken er avkjølt finner du frem en justerbar form, og deler sjokoladekaken i to.
Ha så den nederste delen av av kaken i formen, og sett kvikk lunsj rundt hele kaken langs kanten som et slags gjerde rundt sjokoladekaken.
Dynk så bunnen med O’boy, og ha på halvparten av kremen.
Ha så den øverste delen av kaken over, dynk den og ha på resten av kremen.
Sett så kaken i kjøleskapet.
Varm så opp kremfløten til det begynner å komme damp opp.
Trekk så kjelen til side, knekk sjokoladen i biter og ha den i kremfløten, beveg litt med kjelen for å fordele kremfløten over sjokoladen, og vent 5-10 minutter, og rør til du får en glatt og fin ganache. Avkjøl ganachen før du har den på kaken.
Grovknus eller skjær så en til kvikk lunsj og strø over kaken.
Sett så kaken i kjøleskapet, helst natten over for å oppnå best smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar