Gå til hovedinnhold

Pistasj og mandel juletre kaker

 

Endelig kan jeg fortsette med julebaksten etter å ha lett etter både det ene og det andre av ingredienser og utstikkere.
Jeg har lenge tenkt på å lage blandt annet disse småkakene som jeg valgte å kalle for pistasj og mandel juletre kaker, men manglet juletre pepperkakeform, og måtte til slutt bare bestille det. Mandelmelet fant jeg heller ikke i noen av de nærmeste dagligvarebutikkene, så jeg så ikke en annen utvei enn å lage det selv.
Juletre småkakene ble knasende sprø, porøse og smaker godt av pistasjnøtter. De er ikke så søte, men de er fortsatt gode for meg ihvertfall, passer kanskje best for de som ikke er så glad i søte kaker, men siden de fleste julekaker er søte tenkte jeg å gjøre et unntak for de som ikke er så glad i søtt. Småkakene er laget med potetmel, mandelmel og pistasjnøtter og passer derfor for gluten allergikere også.

Ingredienser

Du trenger:
80g smør
60g pistasjnøtter
60g mandelmel
50g melis
1/2 ts salt
1 egg
150g potetmel
1 ts natron


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret og avkjøl.
Kjør så pistasjnøttene i foodprosessoren, og ha i melis og mandelmel, og bland det sammen i foodprosessoren, bland sammen med smøret og ha i saltet.
Ha så i egget og rør det godt inn.
Bland så sammen potetmel og natron i en skål og sikt det inn.
Ha så deigen over i en skål, dekk med plastfolie å sett i kjøleskapet i 2 timer.


Sett stekeovnen på 160°C varmluft.
Kjevle så ut deigen mellom to bakepapir, du må ha godt med potetmel på bakepapiret når du kjevler ut. Det kan være litt vanskelig å få deigen ut av skålen, så jeg brukte en spiseskje til å løsne den med.
Stikk så ut juletrær og legg på stekebrettet med bakepapir, stek småkakene midt i ovnen i 6-8 minutter, og avkjøl på rist.
Småkakene oppbevares i en tett boks.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat