Idag ble det ovnsbakt sesam og peanøtt panert laks med blomkålris med chili, gulrot, vårløk, hvitløk, sjalottløk, koriander og persille til middag.
Blomkålris er faktisk noe jeg lagde ganske ofte for et par år siden, så jeg tenkte at jeg skulle lage det igjen siden det var så lenge siden sist jeg lagde det, og det passer også så utrolig godt til laks.
Jeg måtte panere og ovnsbake laksefiletene i ovnen siden jeg kun har en stekepanne, og kunne ikke steke laksefiletene og lage blomkålrisen i samme panne. Men å panere laksefilet i peanøtter og sesamfrø og ovnsbake de har jeg gjort flere ganger fordi jeg synes at det smaker veldig godt, i tillegg er de penslet med sesamolje, soyasaus og limesaft.
Ingredienser
Blomkålris:
1/2 blomkål
1 rød chili
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 mini gulrøtter
1 vårløk
1 bunt frisk koriander
1 bunt frisk bladpersille
Olje og smør til steking
Limesaft
Salt og pepper
Sesam og peanøtt panert laks:
2 skinn og bein frie laksefileter
1 hånd sesamfrø
1 stor håndfull peanøtter
Salt og pepper
Pensling:
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 ss limesaft
Slik gjør du:
Begynn med å riste sesamfrøene og peanøttene til paneringen i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter og avkjøl. Knus først sesamfrøene i en morter og derretter peanøttene i 2-3 omganger, avhengig av hvor stor morter du har, ha i en dyp tallerken å ha i salt og pepper og sett til side.


Begynn så å finhakke chili, hvitløk og sjalottløk og ha i en skål.
Riv så gulroten på et rivjern og ha i en skål.
Riv så blomkålen på et rivjern og ha i en dyp tallerken eller i en større skål.
Finhakk så frisk koriander og bladpersille.

Bland så sammen soyasaus, sesamolje og limesaft i en skål, for å pensle laksefiletene med.
Finn så frem laksefiletene og pensle de på begge sider, og dypp de i paneringen.
Legg så laksefiletene på rist med aluminiumsfolie.

Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Stek laksefiletene midt i ovnen i 12-16 minutter, åpne ovnen og snu filetene hvert 4-5 minutt.

Ha så olivenolje i en varm panne, og fres sjalottløk, chili og hvitløk på full varme til løken er blank.
Trekk så pannen til side, skru ned varmen til middels varme og ha i blomkål, gulrot, koriander og bladpersille.
Ta så pannen tilbake på platen og la det frese litt, ha så i ca 1 ss smør, salt og pepper og litt limesaft, la det frese videre, og ha i vårløken mot slutten, smak til med salt og pepper og evt. litt mer limesaft.
Riv over litt mer koriander og ha over før servering.




Kommentarer
Legg inn en kommentar