Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt panert ørret med ovnsbakte poteter og råkostsalat

 

Idag ble det ovnsbakt sesam og cashew panert ørret med ovnsbakte soya marinerte poteter med hvitløk og chili og en råkostsalat av kål, alfalfa, gulrot, vårløk og chili. Dette er sånn mat jeg liker å spise, fordi det smaker så godt.
Jeg har tidligere panert laks og ørret i sesamfrø, peanøtter og mandler, og jeg har også brukt nigellafrø, så idag var det på tide å prøve med sesam frø og cashew nøtter.

Ingredienser

Panering til ørreten:
2 ørretfileter uten skinn og bein
3 ts sesamolje
1 ts soyasaus
1 hvitløksfedd
1 håndfull sesamfrø
1 håndfull cashew nøtter
Salt og pepper

Soyamarinerte poteter:
8 små røde poteter
1/2 grønn chili
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
Soyasaus
Rapsolje
Salt og pepper

Råkostsalat:
1 håndfull alfalfa spirer
1 gulrot
2 vårløk
1-2 skiver kål
1 chili
2 ts sesamolje
3 ts soyasaus
1 ts honning
1/2 lime

Saus:
3 ts soyasaus
2 ts oystersauce
2 ts sesamolje
Limesaft
1/2 chili
Sesamfrø


Slik gjør du:

Begynn med å lage paneringen til ørreten.
Rist sesamfrøene midt i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter og avkjøl.
Finhakk så hvitløk, og bland sammen med sesamolje og soyasaus.
Legg så ørretfiletene i en dyp tallerken og pensle med soya, hvitløk og sesam blandingen, dekk tallerkenen med plastfolie å la det stå på kjøkkenbenken.


Skrell så potetene og ha de i en skål sammen med soyasaus og rapsolje, ha i litt salt og tørket dill og bland godt sammen.
Skjær så hvitløk og chili i skiver og ha i en ildfast form sammen med potetene. Ha i litt mer olje og stek potetene på 200°C varmluft i 30 minutter.
Rør i potetene mens de steker i ovnen så de ikke svir seg fast i bunnen på formen.


Lag så salaten, skyll alfalfa spirene og ha i en skål, skjær så gulroten og kålet i strimler, vårløken på skrått og finhakk chilien, og bland alt godt sammen i skålen.
Lag så en form for en vinegrette for salaten. Ha soyasaus, sesamolje, honning og lime i en kopp og rør honningen godt inn.
Hell så over salaten og bland godt sammen. Dekk så bollen ned plastfolie å sett i kjøleskapet.


Lag så en saus så du har noe å dyppe potetene i.
Bland sammen soyasaus, sesamolje, oystersauce, lime, chili og sesam frø i en liten skål, og smak til med honning og lime.


Kjør så cashew nøtter og sesamfrø i en foodprosessor og ha i en dyp tallerken sammen med litt salt og pepper.
Ta så ørretfiletene og dypp de nedi paneringen. Ha så to grillspyd og tre gjennom filetene. Legg så spydene over kanten på en ildfast form og stek midt i ovnen på 200°C varmluft i 10-12 minutter. Vil du ha rosa kjerne må du redusere steketiden noe, da jeg liker min fisk godt stekt.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat