Gå til hovedinnhold

Julekrydderkake med klementiner og philadelphia krem

 

Jeg har lenge villet lage en kake med sukkerpasta så jeg får eksperimentere med det også. Og jeg har lenge tenkt på å lage en julekrydderkake til jul, så da tenkte jeg hvorfor ikke bare prøve å pakke inn kaken i sukkerpasta til jul?
Kaken er en krydderkake, med krydrene man bruker i pepperkaker, og klementiner.
Kremen er en naturell philadelphia krem med litt vaniljesukker, siden jeg følte at den vil passe godt til denne kaken, jeg skulle egentlig hatt litt melis i den også, men gikk tom etter at jeg var ferdig med sukkerpastaen, så du kan godt sikte inn litt melis og smake deg frem om du ønsker det.
Kaken er også dynket, det må den jo, for å ikke bli tørr, i dynken har jeg prøvd å få pepperkakesmak, og den smakte faktisk pepperkaker, så jeg ble fornøyd.

Ingredienser

Jule krydder kake:
100g smør
4 klementiner
300g hvetemel
3 ts kanel
2 ts ingefær malt
1/2 ts pepper
1/2 ts kardemomme
2 ss creme fraiche
2 ts natron
4 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker

Dynk med pepperkake smak:
50ml vann
3 ts sukker
3 ts brunt sukker
2 ts kanel
2 ts malt ingefær
1/2 ts pepper
En klype nellik
50ml kremfløte

Philadelphia krem:
500g philadelphia
2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200°C over og under varme.
Begynn med å smelte smøret, og avkjøl.
Skyll så klementinene godt, og riv av skallet fra alle fire og ha i en skål for seg selv.
Del så klementinene i to og klem ut saften over en sil, i en skål for seg selv.
Bland så sammen mel, kanel, ingefær, kardemomme, nellik og pepper i en annen skål.
Rør så sammen creme fraiche og natron i en liten skål eller en kopp.
Så pisker du egg, sukker og brunt sukker til lett og luftig eggedosis.
Ha så i smøret, skallet og saften fra klementinene og rør det inn i eggedosisen.
Rør så inn creme fraiche, og sikt inn melet med krydderet i 3-4 omganger til slutt.
Ha så deigen i en smurt form og stek midt i ovnen i 25-30 minutter og avkjøl.


Lag så kremen til kaken.
Begynn med å piske philadelphia og vaniljesukker lett og luftig.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i philadelphia kremen vekselvis i 2-3 omganger.
Du velger selv om du vil ha melis i kremen eller ikke, jeg var tom så jeg måtte da droppe melisen.
Dekk så kremen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Lag så dynken til kaken.
Kok opp vann, sukker, brunt sukker, kanel, malt ingefær, nellik og pepper til sukkeret har løst seg opp.
Trekk så kjelen til side, rør inn kremfløten og avkjøl.


Del så kaken i to, og dynk begge delene. Hvis toppen på kaken stikker opp kan du skjære denne bort.
Ha så krem på den ene delen av kaken, fordel kremen godt utover kaken og legg den andre bunnen oppå, ha så krem over den andre bunnen, og sett kaken i kjøleskapet i minst en time.
Ta så ut kaken og fordel krem utover sidene av kaken også.
Sett så kaken tilbake i kjøleskapet og vent i ca. 1 time til for å jevne ut kremen over hele kaken.
Hvis du ikke skal ha sukkerpasta på kaken er den nå ferdig og kan pyntes etter eget ønske.
Sett så kaken i kjøleskapet natten over før du har over sukkerpastaen.
Lag eventuelle figurer og pynt i forkant, og oppbevar i kjøleskapet.


Trekk så sukkerpasta over kaken og prøv å få den så jevn som mulig.
Ha så på figurene og pynt kaken.
Sett så kaken i kjøleskapet i et par timer før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat