Gå til hovedinnhold

Julebrus ostekake med havreflarn bunn og skumnisser

 


Julebrus ostekake med skumnisser og havreflarn bunn er en kake jeg har laget inspirert av et barndomsminne. Alltid når jeg var forkjølet og måtte være hjemme fra skolen når det nærmet seg jul, satt jeg alltid å så på Jul i Svingen eller Jul på Månetoppen på DVD å spiste havreflarn og drakk hansa julebrus, av og til fikk jeg også noen skumnisser jeg kunne gomle på.
Nå har jeg dessverre blitt forkjølet til jul, og har da laget denne kaken i forbindelse med dette barndomsminnet.
Jeg skulle egentlig ha kun skumnisser, men det rakk jeg ikke før det hadde blitt utsolgt.
Så fikk jeg øye på noen rampenisser, noe jeg ikke kan huske fra jeg var liten ihvertfall, men jeg regnet med at det var noe lignende så jeg måtte bare ta det siden jeg ikke hadde noe annet valg og det var allerede lille julaften, og kaken skulle bli ferdig til julaften. Men kaken ble ferdig og den ble også veldig god, og rampenissene funket de også.

Ingredienser

Bunn:
60g smør
200g havreflarn

Julebrus ostekrem:
4 gelatinplater (må bløtlegges)
200ml hansa julebrus
100g philadelphia
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Julebrus gelelokk:
2 gelatinplater (må bløtlegges)
230ml julebrus

Skumnisser
Rampenisser


Slik gjør du:

Du velger om du vil lage de selv eller kjøpe, jeg har laget selv for noen dager siden siden jeg hadde planlagt å lage denne kaken, så jeg brukte de. Oppskrift på havreflarn finner du her, bare dropp sjokoladen og oppbevar de i en tett boks på kjøkkenet istedenfor i kjøleskapet.
Begynn med å smelte smøret og knus havreflarnene i en foodprosessor.
Bland så sammen smør og havreflarn, og fordel utover og press ned i en kakeform med en teskje. Sett så bunnen i fryseren i en halv time.


Lag så julebrus kremen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann, ca 5 minutter.
Hell julebrusen i en kjele og varm den opp, den skal ikke koke, det er litt vanskelig å se fordi det bruser hele tiden, men når det kommer damp opp skal du trekke kjelen til side.
Klem så ut væsken av gelatinplatene og rør inn i julebrusen til den er helt løst opp, og avkjøl.
Pisk philadelphia og vaniljesukker luftig med en håndmikser.
Så pisker du 2 dl av kremfløten stiv, og vender inn vekselvis i 2-3 omganger i philadelphia kremen.
Hell så inn julebrus geleen i en tynn stråle under omrøring.
Pisk så resten av kremfløten, 1 dl stiv og vend inn i julebrus kremen. Den skal være ganske så flytende.
Ha så kremen på kaken, dekk kaken med plastfolie og sett i fryseren i en time.


Lag så julebrus gelelokket.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Varm opp julebrusen i en kjele til det begynner å komme damp opp, trekk kjelen til side.
Klem ut væsken fra gelatinplatene og rør inn i julebrusen til gelatinen har løst seg helt opp, og avkjøl.
Rør i geleen av og til mens den avkjøles så den ikke stivner.


Når kaken har satt seg og geleen er avkjølt, kan du fordele geleen forsiktig utover kaken med en teskje, så legger du skumnissene og rampenissene rundt i geleen.
Dekk så formen med plastfolie å sett kaken i kjøleskapet helst natten over, og hvis du ikke kan vente kan du prøve etter 4 timer.
Eller sette den i fryseren, men pass på at den ikke blir stående for lenge så den ikke krystaliserer seg.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat